εμβολιο τρίτη δόση
Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για όσους έχουν τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Άνοιξε στις 10 το βράδυ η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, ωστόσο θα «φορτώνονται» σταδιακά οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων. Μέχρι τα ξημερώματα θα έχουν «φορτωθεί» στο σύστημα οι ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων.

Σήμερα το απόγευμα είχε ανακοινωθεί πως το όριο για την τρίτη δόση έπεσε στους τρεις μήνες.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

"Πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρό τείχος ανοσίας και για την παραλλαγή Omicron. Δεν τίθεται θέμα μειωμένου εύρους χρόνου προστασίας των εμβολίων. Η τρίτη δόση προσφέρει εξαιρετική ανοσία. Υπάρχει όφελος για τους ίδιους τους εμβολιασμένους και κατ' επέκταση για τη χώρα", εξηγεί ο Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιος Χρούσος.

"Ζητούμενο είναι για μας να παρεμβαίνουμε προληπτικά. Αυτή τη στιγμή αξιοποιήσαμε την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την οποία μας ενημέρωσε για τη νέα μετάλλαξη η Νότια Αφρική, και συνεκτιμήσαμε τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας. Θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την κυκλοφορία της μετάλλαξης Omicron, κάτι που ευτυχώς είναι εφικτό χάρη στα διαθέσιμα εμβόλια για τη λοίμωξη Covid-19" λέει στο protothema.gr η παιδίατρος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Ιωάννα Παυλόπουλου.

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ενισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού κατά του κορωνοϊού, διαπίστωσε η πρώτη μαζική μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες, η οποία γεννά ελπίδες και για προστασία από την παραλλαγή Όμικρον.

Ο συνδυασμός εμβολίων που προσφέρει τα περισσότερα αντισώματα

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet είναι τα συμπεράσματα των ερευνητών του προγράμματος Cov-Boost, στα αρχικά ευρήματα της οποίας είχε βασιστεί και η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων το Σεπτέμβριο.

Μετά από τη χορήγηση τρίτης δόσης με εμβόλια διαφόρων εταιρειών σε σχεδόν 3.000 εθελοντές, δύο με τρεις μήνες μετά από τη δεύτερη δόση, προέκυψε σημαντική αύξηση τόσο των αντισωμάτων όσο και των λεγόμενων Τ-λεμφοκυττάρων.

Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Όσο αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσο αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson's and Johnson's η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα