mpourla-koronoios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί» δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

Την ετοιμότητα της Pfizer να παρουσιάσει ένα παραλλαγμένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της Όμικρον μέσα σε 100 μέρες, αν χρειαστεί, εξέφρασε εκ νέου ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίζεται παραμένει ο εμβολιασμός, ενώ υπερθεμάτισε σχετικά με τις 

Παράλληλα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ποσότητα του αντιικού χαπιού που μπορεί να παράγει η Pfizer.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε αρχικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και συνέχισε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Το αντιικό φάρμακο

Στο σχόλιό του για το αντιικό φάρμακο, είπε: «Παράλληλα, εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Πούτιν: «Η Ρωσία έτοιμη για συμβιβασμούς για την Ουκρανία – αν το ίδιο κάνει το Κίεβο»
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Αεροσκάφος στη Γερμανία
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)
Γερμανία: Αεροσκάφος της Lufthansa «κατέρρευσε» πριν την απογείωση - Δείτε βίντεο
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)