golearn-engl_970-250
zak-kostopoulos-diki-mitera
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ήταν ξεκάθαρος: Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν εμφάνιζε καμία παθολογία, ο θάνατός του συνδέεται με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που συνυπογράφει, με τον συνάδελφό της Νίκο Καλογριά, την έκθεση για τις αιτίες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ενώπιον του οποίου συνεχίζεται σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος πριν από τρία χρόνια.

Έχει προηγηθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η κατάθεση του κ. Καλογριά, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως ο 33χρονος δεν εμφάνιζε καμία παθολογία και πως ο θάνατός του συνδέεται με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πολλαπλές κακώσεις» όπως τόνισε ο μάρτυρας εξηγώντας πως ο κόσμος το λέει απλά «έμφραγμα και πρόκειται γα μειωμένη οξυγόνωση του μυοκαρδίου», είπε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας πολλές φορές πως από την ενδελεχή εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία «αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί, παθολογικοί, τοξικολογικοί κλπ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Η εξέταση του κ. Καλογριά είχε διαρκέσει πολλές ώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ανέβει οι τόνοι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων. Ο ιατροδικαστής ήταν κάθετος για τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνυπογράφει με τη συνάδελφό του που θα καταθέσει σήμερα και χρειάστηκε να επαναλάβει δεκάδες φορές πως «η σωρεία κακώσεων από πολλαπλούς μηχανισμούς πρόκλησης είχε συνέπεια την ισχαιμία» και να τονίσει πως η έρευνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ήταν ενδελεχής με πλήρη έλεγχο σε κάθε πιθανό σενάριο. «Ελέγχθηκε τοξικολογικά, ελέγχθηκε και η καρδιακή κατάσταση. Με ασφάλεια λέμε ότι δεν έχει κανέναν άλλο λόγο που να έχει να κάνει με πνευμονικό οίδημα. Δεν είχα δει κάποια παθολογία που να δικαιολογεί το πνευμονικό οίδημα. Επειδή η ιατρική είναι θετική επιστήμη, επιβεβαιώνεται μαθηματικά. Τα τραύματα ήταν αυτά που οδήγησαν εκεί. Δεν λέω πώς προήλθαν τα τραύματα, αυτό είναι θέμα του δικαστηρίου» ανέφερε ο κ. Καλογριάς.

Κατά την προηγούμενη, δεύτερη ημέρα της δίκης, είχε εξεταστεί και μία φίλη του 33χρονου ακτιβιστή, η οποία ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος βρεθεί στο κοσμηματοπωλείο του ενός εκ των κατηγορουμένων, οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον συγκλονιστικό θάνατό του μετά τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΔΗΓΟΣ για τις δηλώσεις περιοχών και τις αιτήσεις αναπληρωτών

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βρετανία: Σκέφτονται να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω του αυξημένου κόστους στην ενέργεια!
Οι Βρετανοί θέλουν να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω της ενέργειας!
Βρετανία: Σκέφτονται να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω του αυξημένου κόστους στην ενέργεια!