Έτσι είναι τα καταπληκτικά παιδιά, Αντώνη Ρέμο;
Προκλητικός ο Αντώνης Ρέμος: «Για μένα ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένα καταπληκτικό παιδί»

Όταν σε μια κοινωνία κάποιος παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 και βρίσκεται άνθρωπος να τον υπερασπιστεί, τότε η κοινωνία αυτή όχι μόνο έχει πιάσει πιάτο, αλλά και βρίσκεται σταθερά παγιδευμένη μέσα στο βούρκο, αδυνατώντας να σηκώσει κεφάλι.

Μια κοινωνία που μπορεί η σαπίλα της να ξεκινάει από ψηλά, από τους «τενεκέδες» που την κυβερνούν, όμως έχει ποτίσει τόσο βαθιά στο εσωτερικό της που έχει μετατραπεί σε «τενεκεδούπολη», αδυνατώντας να ξεχωρίσει τους σημαντικούς ανθρώπους από τα ρετάλια του τίποτα που καμώνονται τους σπουδαίους.

Ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σε συνέντευξή του στο OPEN, αφού υποτίμησε το κίνημα #MeToo και τα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, υπερασπίστηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αναφέροντας πως «είναι ένα καταπληκτικό παιδί», που έχει «μέσα στην ψυχή του ως φίλο του και στην καρδιά του».

Έτσι είναι τα καταπληκτικά παιδιά, ρε Ρέμο; 

Βιαστές και ψευτόμαγκες που εκμεταλλεύονται την εξουσία και τη φήμη τους για να λερώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων;

Αν όσοι αγαπούν τα τραγούδια σου, πάνε μόλις σε ακούσουν και κάνουν ό,τι έκανε ο Φιλιππίδης; Θα είναι και αυτοί καταπληκτικά παιδιά;

Αν η κόρη σου πέσει πάνω σε έναν Φιλιππίδη όταν μεγαλώσει; Καταπληκτικό παιδί κι αυτό;

Έτσι σου μάθανε, όμως. Όποιος αποκτά χρήματα και δόξα, να μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Να γαμάει και να δέρνει, μετά συγχωρήσεως, όλους τους υπόλοιπους.

Ο σπουδαίος μας ποιητής Αργύρης Χιόνης –πολλοί δεν τον ξέρουν, δεν είναι δα και ο Ρέμος– έγραφε το εξής: «Θα’ ρθει μια μέρα που οι άνθρωποι θα μισήσουν τόσο τον εαυτό τους, ώστε θα σφίγγουν με τα χέρια το λαιμό τους και θα στραγγαλίζονται μονάχοι τους. Λίγο πριν απ’ το τέλος, θα παραλύουν και θα λύνονται τα χέρια τους. Θα συνέρχονται και θα ξαναρχίζουν. Αυτό θα γίνεται επ’ άπειρον και θα ‘ναι η κόλαση που κανείς δεν προφήτεψε ως τώρα».

Η μέρα για την οποία μιλούσε ο ποιητής φαίνεται να έφτασε. Και μάλιστα χειρότερη απ’ αυτή που είχε προβλέψει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
Στάση εργασίας στον Πειραιά για τη στήριξη διωκόμενων εκπαιδευτικών – Συγκέντρωση στα δικαστήρια
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
special education
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδικούνται στις άδειες ανατροφής: Κλήση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
mpampiniotis.jpg
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;
Η σωστή χρήση της γλώσσας δεν είναι θέμα αυστηρότητας, αλλά κατανόησης.
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;