pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
peripolika mixanes elas
Σε περιπολικά και μηχανές για την ΕΛΑΣ «επενδύει» η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του και οι καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις στην Υγεία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο

Δεκάδες νέα περιπολικά και μηχανές παρέλαβε η ΕΛΑΣ την Τετάρτη, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του εν μέσω κορονοϊού, με τις ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτες και τις καταγγελίες των υγειονομικών για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη παραλαβή οχημάτων και μηχανών από την αστυνομία, μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ελλάδα με δεκάδες θανάτους καθημερινά, η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει οχήματα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, την αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού, αλλά και για την μεταφορά ασθενών με Covid-19 (του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας ή πολιτών άραγε και γιατί να μη διατεθούν στο ΕΣΥ;), ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ που αποσπάστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει και πάλι να ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία, πιστή στο περιβόητο δόγμα «νόμος και τάξη», ενώ, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί, καταγράφονται τραγικές ελλείψεις στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας.

Τα νέα οχήματα που θα ενισχύσουν τον στόλο της ΕΛΑΣ παρέλαβε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του γγ Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ασφάλεια για τους πολίτες, ασφάλεια σ’ όλη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με την αύξησης του αριθμού των περιπολικών κατά 100, που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Τα νέα οχήματα που παραλαμβάνει η ΕΛΑΣ είναι τα εξής:

– 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 95 μοτοσικλέτες (για τις ομάδες ΔΙΑΣ Αθήνας, Θεσσαλονίκης)

– 5 γερανοφόρα

– 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19

– 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής