peripolika mixanes elas
Σε περιπολικά και μηχανές για την ΕΛΑΣ «επενδύει» η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του και οι καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις στην Υγεία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο

Δεκάδες νέα περιπολικά και μηχανές παρέλαβε η ΕΛΑΣ την Τετάρτη, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του εν μέσω κορονοϊού, με τις ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτες και τις καταγγελίες των υγειονομικών για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη παραλαβή οχημάτων και μηχανών από την αστυνομία, μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ελλάδα με δεκάδες θανάτους καθημερινά, η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει οχήματα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, την αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού, αλλά και για την μεταφορά ασθενών με Covid-19 (του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας ή πολιτών άραγε και γιατί να μη διατεθούν στο ΕΣΥ;), ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ που αποσπάστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει και πάλι να ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία, πιστή στο περιβόητο δόγμα «νόμος και τάξη», ενώ, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί, καταγράφονται τραγικές ελλείψεις στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας.

Τα νέα οχήματα που θα ενισχύσουν τον στόλο της ΕΛΑΣ παρέλαβε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του γγ Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ασφάλεια για τους πολίτες, ασφάλεια σ’ όλη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με την αύξησης του αριθμού των περιπολικών κατά 100, που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Τα νέα οχήματα που παραλαμβάνει η ΕΛΑΣ είναι τα εξής:

– 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 95 μοτοσικλέτες (για τις ομάδες ΔΙΑΣ Αθήνας, Θεσσαλονίκης)

– 5 γερανοφόρα

– 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19

– 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα