nosokomeio volou
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Καταγγελία για εκδικητική πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή γιατρού που αποκάλυψε τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου Βόλου εν μέσω κορονοϊού - «Ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό»», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ

Εκδικητική πειθαρχική δίωξη αντιμετωπίζει ο Νίκος Χαυτούρας, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, καθώς, όπως καταγγέλλεται, έχει εκπέμψει πολλές φορές σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. «Προειδοποιούμε πως ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.

«Δεν υπάρχουν φάρμακα να δώσουμε στους ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου κρύβει το πρόβλημα για να φανεί καλή στο υπουργείο», δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου στον ραδιοσταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καταγγέλλοντας τα όσα βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το «Αχιλλοπούλειο».

Έτσι, η διοίκηση του νοσοκομείου, στο απόηχο των αποκαλύψεων του γιατρού που προκάλεσαν αίσθηση, στρέφεται εναντίον του για… διασπορά ψευδών ειδήσεων!

Χθες, Τρίτη ο Ν. Χαυτούρας διάβασε στον τοπικό Τύπο πως έχει διαταχθεί σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο Ν. Χαυτούρας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της διοίκησης ως προσπάθεια φίμωσης, τρομοκρατίας και εκφοβισμού. «Δεν μας φοβίζουν οι πρακτικές αυτές που μας θυμίζουν άλλες εποχές. Θα καταδικαστούν από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου να παραιτηθούν καθώς – όπως είπε – τους ενοχλεί η αλήθεια. 

Υπογραμμίζεται ότι ότι το νοσοκομείο Βόλου έχει μεν τέσσερις κλινικές covid-19 αλλά χωρίς πνευμονολόγο και ένας ειδικευμένος γιατρός αντιστοιχεί για 120 ασθενείς.

Οργή από ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για τη δίωξη του γιατρού από το Βόλο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Προειδοποιούμε πως ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό»

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Με έκπληξη και οργή διαβάζουμε σήμερα 17/11/21 σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλίας πως η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ασκεί πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, επειδή αποκαλύπτει (όπως έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον να κάνει) τις απαράδεκτες συνθήκες λόγω ελλείψεων με τη νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο Βόλου που επικρατούν όλες τις τελευταίες εβδομάδες.

Καλούμε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργούς Υγείας κκ. Πλεύρη και Γκάγκα να σταματήσουν αμέσως ΣΗΜΕΡΑ αυτήν την αθλιότητα, αλλιώς θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την χυδαία απόπειρα της διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου να ασκήσει συνδικαλιστικές διώξεις ώστε να συγκαλύψει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους ασθενείς.

Προειδοποιούμε πως ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα