Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός αγοριού από τη Λήμνο, ηλικίας 2 ετών, το οποίο κατάπιε ένα έλασμα από μανταλάκι.
Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα το παιδί κατάφεραν να αφαιρέσουν το ξένο αντικείμενο από το στομάχι του, χωρίς να προβούν σε χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ3.
Το περιστατικό σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο σπίτι του παιδιού στη Λήμνο. Το δίχρονο αγόρι μεταφέρθηκε με Super Puma από το νησί στη Θεσσαλονίκη, όπου και διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
«Όταν το παιδί έφτασε εδώ, αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε να είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε στην ΕΡΤ 3 ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις
Alfavita Newsroom