Εύβοια, πλημμύρες, λάσπη, άνθρωποι
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Εύβοιας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω της εμφάνισης πλημμυρικών δεδομένων.

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που μετά τον πύρινο εφιάλτη του καλοκαιριού αντιμετωπίζουν από χθες, ανοχύρωτοι, την κακοκαιρία που προκαλεί νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Όλη τη νύχτα οι σφοδρές βροχοπτώσεις χτυπούσαν την ήδη πληγωμένη περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους. Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Πιο αναλυτικά, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ υπήρχαν και κατολισθήσεις σε ΑχλαδιΚοτσικιά.

«Εξαφανίστηκε» η παραλία των Λουτρών.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας  

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open.

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους»

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους