Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταιγίδες στις καμένες περιοχές σε Εύβοια και Δυτική Ελλάδα
Σύμφωνα με το meteo.gr, η κακοκαιρία «Αθηνά» φέρνει σημαντικές ποσότητες βροχής σε περιοχές της Εύβοιας και της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Τοπικές ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά προκαλεί η κακοκαιρία «Αθηνά» που πλήττει τη χώρα. Επιπλέον, σημαντικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίο και στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στη Δυτική Ελλάδα, στην Θεσσαλία και σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κυρίως στα δυτικά τμήμα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikaiomata2.jpg
Πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα
Σε αντίθεση με έντονα ιεραρχικά συστήματα οργάνωσης, η έννοια της «αναρχίας» δεν ταυτίζεται με τη βία ή με την κατάλυση των αξιών και των θεσμών
Πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα
aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Ζητά άμεση ενεργοποίηση ελεγχόμενης πρόσβασης μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus
Μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus, οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητούν την άμεση ενεργοποίηση της ελεγχόμενης...
ΑΠΘ: Ζητά άμεση ενεργοποίηση ελεγχόμενης πρόσβασης μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus
metro
Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τέσσερις σταθμοί – Αναλυτικά τα δρομολόγια
Νυχτερινές ρυθμίσεις έως την Πέμπτη λόγω έργων – Σε λειτουργία προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ15
Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τέσσερις σταθμοί – Αναλυτικά τα δρομολόγια