Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σήμερα κηδεύεται η Δώρα – Νέες αποκαλύψεις και το σπαρακτικό αντίο
Ενώ νέες αποκαλύψεις φωτίζουν τη γυναικοκτονία στη Ρόδο κηδεύεται σήμερα η δολοφονημένη Δώρα μέσα σε γενικευμένο πένθος

Σήμερα στις 16:00 θα γίνει η κηδεία της δολοφονημένης, νεαρής εκπαιδευτικού Δώρας. Νωρίτερα στις 12:00, σε άλλη εκκλησία, θα γίνει η κηδεία του δράστη και αυτόχειρα.

Μια ακόμη γυναικοκτονία που συγκλονίζει τη Ρόδο αλλά και ολόκληρη την χώρα  με θύμα την 31χρονη εκπαιδευτικό που έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην 40χρονου συντρόφου της ο οποίος λίγο αργότερα αυτοκτόνησε.

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Δώρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 40χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. "Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση."

Μαρτυρία 

«Περίμενα την κόρη μου να την πάρω για να την πάω στο μάθημα. Εκείνη την στιγμή ακούω δύο πυροβολισμούς. Βλέπω καπνούς, την πόρτα ανοιχτή του αυτοκινήτου και ένα σώμα πεσμένο. Δεν φαντάστηκα ότι κάποιος μπορεί να πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο με τον δράστη να περνάει δίπλα μου. Και φτάνοντας δίπλα στο αμάξι που ήταν σπασμένα τα τζάμια, είδα την κοπέλα ανάσκελα χτυπημένη, και τότε συνειδητοποίησα» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας της γυναικoκτονία της Ρόδου.

«Δεν την ήξερα την κοπέλα, αλλά ήταν σαν άγγελος. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ο καθένας να αυτοδικεί με αυτό τον τρόπο. Έχω δύο κόρες και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν τύχω σε κάτι τέτοιο τί θα γίνει; Έχω σοκαριστεί από χθες» πρόσθεσε.

Χτύπαγε όλες τις συντρόφους του!

Η «Δημοκρατική της Ρόδου» αποκάλυψε ότι ο 40χρονος είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν. Όχι μία, αλλά δύο γυναίκες από το παρελθόν του 42χρονου δολοφόνου είχαν φτάσει στο σημείο να πάνε στην αστυνομία και να τον μηνύσουν επειδή της χτύπαγε και τις απειλούσε.

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει η πρώην σύντροφος του δράστη ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που τον γνώριζαν. Η ίδια περιγράφει πόσο κτητικός και απειλητικός είχε γίνει μετά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. «Από την πρώτη στιγμή όταν άκουσα για το συμβάν σκέφτηκα ότι είναι ο ίδιος», ανέφερε. «Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν σε διάσταση μαζί του, είχε προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευόταν να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Η πρώην σύζυγός του είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση, με την απειλή όπλου, την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.

Η πρώην σύντροφος του 40χρονου κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές «να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως, και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας