Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι παραβιάζονται τα άρθρα 20 και 25 του Συντάγματος όπως επίσης και τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι υπάρχει «αρνησιδικία» της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι παραβιάζονται τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Πριν λίγες ημέρες, και με δεδομένο ότι στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε τα απαραίτητα 19 χρόνια στη φυλακή, αιτήθηκε αποφυλάκιση. Η αίτησή του θα εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητικότητα στο Δημόσιο
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση ωρών λειτουργίας και αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών