Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο κάτω από 10% είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στις κλινικές κορονοϊού, μίλησε η Πρόεδρος κεντρικού συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα τονίζοντας πως «έχουμε συνέχεια πίεση στο νοσοκομείο Σωτηρία».

«Είμαστε πλήρεις. Έχουμε 8 κλινικές που λειτουργούν για covid και 84 κρεβάτια μονάδας» αποκάλυψε η Κυρία Γκάγκα μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όσο περνάει ο καιρός τα περιστατικά γίνονται πιο σοβαρά και «έχουν μετατραπεί τα περισσότερα κρεβάτια σε κλίνες covid».

Αναφορικά με τους ασθενείς επεσήμανε πως μόλις 3 εκ των ασθενών που νοσηλεύονται, είναι εμβολιασμένοι. Όπως διευκρίνισε είναι σχετικά καλά στην υγεία τους ενώ όλοι τους έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νοσήματα) το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό όπως σε έναν υγιή.

Βασιλακόπουλος: «Θα γλιτώναμε με ένα τσίμπημα».

«Έχουμε πάθει αναισθησία ως προς το θάνατο. Θα γλιτώναμε με ένα τσίμπημα», είπε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι περίπου 10% το πολύ, οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριά προβλήματα υγείας και έχουν εμβολιαστεί νωρίς», ανέφερε.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου: «Το εμβόλιο μας φτιάχνει ''όπλα'' με αντισώματα-κύτταρα, αν εγώ είμαι άτυχος και νοσήσω επειδή εκτεθώ σε μεγάλο ιικό φορτίο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ανεπαρκές».

Δείτε το βίντεο

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script><glomex-player data-integration-id="40599z13jz16q3xa" data-playlist-id="v-cdwp3tkyhjjd-st" data-width="588" data-height="330"></glomex-player>

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber