Φωτιά στην Κερατέα
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί ομολογίας, ο 14χρονος αρνείται την κατηγορία για εμπρησμό και την εμπλοκή του στη μεγάλη φωτιά στο Θεολόγο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της σύλληψης 14χρονου για εμπρησμό στο Θεολόγο Φθιώτιδας, καθώς το αγόρι, φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του με τις φωτιές.

Ο 14χρονος, με τη συνοδεία των γονιών του και ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/8) λίγο μετά τις 12:15’ στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

Τα δεδομένα ωστόσο έχουν αλλάξει, καθώς πληροφορίες του lamiareport.gr αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του, αλλά και ενώπιον του Εισαγγελέα, ο ανήλικος δεν παραδέχτηκε την εμπλοκή του στις πυρκαγιές.

Ωστόσο οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικές και παραπέμφθηκε σε τακτική ανακρίτρια. Παράλληλα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο των Αθηνών, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, εφόσον είναι ανήλικος και έχοντας πρώτα αρνητικό τεστ κορονοϊού από Νοσοκομείο.

Επίσης ο συνήγορος του 14χρονου, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι τις 12:00΄ το μεσημέρι της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι μέχρι τις 5:00' το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε στα χέρια του τη δικογραφία .

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσε ο συνήγορος του 14χρονου:

Οι γονείς του μικρού με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Οι κατηγορίες αντίθετα που βαραίνουν τον 14χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Επίσης ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ, βρισκόταν επί 12 ημέρες καθηλωμένος στην περιοχή προσπαθώντας να προστατέψουν την περιοχή από πράξεις εμπρησμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας