ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Τηλε-χουντίτσα...
«Ας συστήσει λοιπόν η κυβέρνηση ένα υπουργείο προπαγάνδας κι ας εντάξει σε αυτό τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που προτιμούν να γλείφουν την κυβέρνηση, από το να ενημερώνουν και να προασπίζουν την αλήθεια. Γιατί η δημοσιογραφία αυτό το διττό στόχο πρέπει να έχει, ειδάλλως εκπίπτει σε πληρωμένη υπαλληλία» - Γράφει ο Βάλλας Θάνος

Εδώ και μέρες η χώρα μας βιώνει έναν περιβαλλοντικό εφιάλτη. Φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες και εξαιτίας της ολιγωρίας καθώς και της ανικανότητας της κυβέρνησης έχει συντελεσθεί ένα οικολογικό έγκλημα. Το περίφημο σχέδιο εκκένωσης έχει υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Δε θα μιλήσω όμως για τις ευθύνες μιας ανεύθυνης και ανεπαρκούς κυβέρνησης που έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες υπό το βάρος της λαΐκής κατακραυγής. Άλλωστε κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει το μέγεθος της ευθύνης των κυβερνώντων και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού. Εξαιρούνται οι έχοντες δεξιές παρωπίδες που προσπαθούν να βρουν σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας εκεί που δεν υπάρχουν. Για αυτούς ένα είναι το μήνυμα: Ο πιο αποσταθεροποιητικός παράγων αυτή τη στιγμή στη χώρα, είναι η ίδια της η κυβέρνηση.

Θέλω να αναφερθώ στο ρόλο των τηλεοπτικών καναλιών τα οποία εδώ και πάνω από μία εβδομάδα καλύπτουν τις φωτιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα. Κάθε μέρα παρακολουθώ την ζωντανή κάλυψη από το μέτωπο των πυρκαγιών από όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια ,καθώς και από την κρατική τηλεόραση.

Με εξαίρεση ένα ιδιωτικό κανάλι, του οποίου μάλιστα δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή, όλα τα υπόλοιπα, προεξαρχούσης της κρατικής τηλεόρασης παραπληροφορούν συστηματικά το κοινό. Παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, κόβουν από τις ενημερώσεις τους οποιαδήποτε άποψη είναι αντίθετη στο κυβερνητικό αφήγημα των πετυχημένων εκκενώσεων. Φιμώνουν απροκάλυπτα τους απογοητευμένους και οργισμένους πυροπαθείς που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται κυριολεκτικά στάχτη μπροστά στα μάτια τους, όταν εκείνοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απούσα κυβέρνηση.

Έπιασαν τόπο τα χρήματα που δόθηκαν στα κανάλια! Τέτοιου είδους και επιπέδου δημοσιογραφία όμως ταιριάζει σε άλλου είδους καθεστώτα! Σε πιο ανελεύθερα για να το θέσω ευγενικά. Σε καθεστώτα τύπου Τουρκίας π.χ, όπου όλοι σχεδόν οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν καταλυθεί κι όπου ο Ερντογάν λειτουργεί ως μονάρχης.

Ας συστήσει λοιπόν η κυβέρνηση ένα υπουργείο προπαγάνδας κι ας εντάξει σε αυτό τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που προτιμούν να γλείφουν την κυβέρνηση, από το να ενημερώνουν και να προασπίζουν την αλήθεια. Γιατί η δημοσιογραφία αυτό το διττό στόχο πρέπει να έχει, ειδάλλως εκπίπτει σε πληρωμένη υπαλληλία.

Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα που ζούμε οι δημοσιογράφοι δε στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, αλλά λειτουργούν ως υπήκοοι ενός αλαζόνα και αυτάρεσκου μονάρχη. Δυστυχώς για την αλήθεια και την ενημέρωση, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν λίγοι δημοσιογράφοι και πολλοί υπαλληλίσκοι.

* εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
«Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά - Δεν υπάρχει...
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του...
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
«Εφόσον το ζητούμενο είναι να αξιολογηθεί η σχολική μονάδα ως προς το εκπαιδευτικό της έργο, αυτονόητη είναι η προϋπόθεση της εξασφάλισης όλων...
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
sxoleio aithousa tsantes
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Εγκύκλιος Κόπτση για παράταση υποβολής αξιολόγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ