Μητσοτάκης: Εφιαλτικό καλοκαίρι - Θα αλλάξει ο τρόπος της αναδάσωσης
«Προανήγγειλε» το τέλος του πεύκου ο Κ. Μητσοτάκης - Επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

 Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην ΕΛΑΣ, στο Λιμενικό, για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, την Εύβοια και στη Μάνη.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης», τόνισε.

Επεσήμανε πως «προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν χθες».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε «ιθέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για αυτό το οποίο έχει συμβεί, να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις».

Κλείνοντας τόνισε ότι και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, «όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Προαύλιο σχολείου
Αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: «Σοβαρά κενά σε καθηγητές ΠΕ11»
Χιλιάδες χαμένες ώρες φυσικής αγωγής στα σχολεία της Αθήνας – Σφοδρή καταγγελία από την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής
Αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: «Σοβαρά κενά σε καθηγητές ΠΕ11»
sklirinsi kata plakas
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποια τρόφιμα μπορεί να επηρεάζουν την εξέλιξή της
Η διατροφή στο μικροσκόπιο της επιστήμης: Πώς τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποια τρόφιμα μπορεί να επηρεάζουν την εξέλιξή της
Κορσέδες
Η ιστορία του κορσέ: Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη μόδα
Ο κορσές αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά γυναικεία εσώρουχα, με μακραίωνη αλλά και αμφιλεγόμενη πορεία, που συχνά συνδέθηκε με σωματική δυσφορία.
Η ιστορία του κορσέ: Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη μόδα