φωτιά στην Άρτα
Δεν σταματούν να ξεπηδούν νέες εστίες φωτιάς στην χώρα. Αυτή την στιγμή εκκενώνεται ο οικισμός του Μύτικα, κοντά στο Καλογερικό Άρτας

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το μεσήμερι της Παρασκευής. Στην αρχή ξέσπασε στον κάμπο και σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή.

Επί τόπου βρίσκεται ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε το Epiruspost μαζί του ανέφερε ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση. Ο στόλος με υδροφόρες που διαθέτει ο Δήμος βρίσκεται από το μεσημέρι στο μέτωπο. H εκκένωση του οικισμού έχει ξεκινήσει με όσες δυσκολίες έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε να περιοριστεί το μέτωπο. Από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες και μηχανήματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

education 1280
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί ασκούν κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες και ζητά ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία