fotia
Δραματικές εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα - Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στις Αφίδνες - H Περιφέρεια εκκενώνει Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς για μία ακόμα φορά πέρασε, πριν από λίγη ώρα, την εθνική οδό η φωτιά της Βαρυμπόμπης στο ύψος των Αφιδνών προς τον Άγιο Στέφανο όπου είναι σε εξέλιξη εστίες που προσπαθούν να σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις πριν πάρουν διαστάσεις.

Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Αυγερινού στο ΣΚΑΙ εκκενώνονται προληπτικά Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτικ και Πολυδένδρι.

Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση. Έχουν καεί σπίτι και επιχειρήσεις. 

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρήψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

Νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος έκανε δραματική έκκληση στο mega για να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

«Δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν απειλούνται σπίτια, απάντησε «βεβαίως απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις» και συμπλήρωσε και εξήγησε πως η φωτιά είναι από την πλευρά του Καπανδριτίου «και έρχεται προς το Καπανδρίτη, όμως πηγαίνει και προς τον Άγιο Στέφανο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι στις Αφίδνες έχουν απομακρυνθεί, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν ούτε εγκλωβισμένοι, ούτε τραυματίες.
«Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται» είπε κλείνοντας και ζήτησε από το πυροσβεστικό σώμα να στείλουν πυροσβεστικά. 
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται