Φωτιά στη Σάμο: Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου

Update: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις στη Σάμο, από χθες το μεσημέρι οπότε εκδηλώθηκε.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που είτε εδρεύουν στο νησί είτε έφθασαν εκεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί με εθελοντές βρίσκονται στο χώρο των καμένων εκτάσεων προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σάμο, όπου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουρλιώτες.

Το πρωί της Παρασκευής, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να επιχειρούν στο σημείο 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή του Κοκκαρίου με εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω των πυκνών καπνών, που έφθασαν ακόμα και στο Πυθαγόρειο.

Το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά κατοίκων σε 4 οικισμούς (Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι) ώστε να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να τα εκκενώσουν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην νύχτα

Περιορισμοί στην κυκλοφορία

Περιορισμούς στην κυκλοφορία στη Σάμο ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ΕΛΑΣ, λόγω των έκτακτων συνθηκών, της πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως ενημέρωσε, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου-Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλειά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών» αναφέρει η αστυνομία.

«Είναι καλύτερα λίγο τα πράγματα, αλλά είναι νωρίς να γίνουν προβλέψεις. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή για περιουσίες. Ελπίζω ότι σήμερα θα την κερδίσουμε τη μάχη» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα