Φωτιά στη Σάμο: Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου

Update: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις στη Σάμο, από χθες το μεσημέρι οπότε εκδηλώθηκε.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που είτε εδρεύουν στο νησί είτε έφθασαν εκεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί με εθελοντές βρίσκονται στο χώρο των καμένων εκτάσεων προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σάμο, όπου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουρλιώτες.

Το πρωί της Παρασκευής, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να επιχειρούν στο σημείο 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή του Κοκκαρίου με εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω των πυκνών καπνών, που έφθασαν ακόμα και στο Πυθαγόρειο.

Το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά κατοίκων σε 4 οικισμούς (Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι) ώστε να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να τα εκκενώσουν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην νύχτα

Περιορισμοί στην κυκλοφορία

Περιορισμούς στην κυκλοφορία στη Σάμο ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ΕΛΑΣ, λόγω των έκτακτων συνθηκών, της πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως ενημέρωσε, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου-Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλειά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών» αναφέρει η αστυνομία.

«Είναι καλύτερα λίγο τα πράγματα, αλλά είναι νωρίς να γίνουν προβλέψεις. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή για περιουσίες. Ελπίζω ότι σήμερα θα την κερδίσουμε τη μάχη» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίθεση Ματ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Στο νοσοκομείο «Παίδων» 7χρονο αγοράκι από τα χημικά των ΜΑΤ έξω από Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας
7χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Παίδων μετά από ρίψη χημικών σε διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων στο Μεταξουργείο – Έντονες αντιδράσεις για την...
Στο νοσοκομείο «Παίδων» 7χρονο αγοράκι από τα χημικά των ΜΑΤ έξω από Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας
Σιβιτανίδειος
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ: «Σταματήστε τις αδιαφανείς προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο»
Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ καταγγέλλει πρακτικές “ημίφωτος” στη ΣΑΕΚ Σιβιτανιδείου και ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ: «Σταματήστε τις αδιαφανείς προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο»
Κάτοικοι της Γάζα ψάχνουν φαγητό κρατώντας τσουκάλες
Καταγγελία γιατρού: Η Ελλάδα αρνήθηκε να δεχτεί 15 παιδιά από τη Γάζα για νοσηλεία
Γιατρός καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι σε σοβαρά τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη
Καταγγελία γιατρού: Η Ελλάδα αρνήθηκε να δεχτεί 15 παιδιά από τη Γάζα για νοσηλεία