ΜΜΜ: Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εμβολιασμένους
Συζητήσεις για εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους εμβολιασμένους

Στον σχεδιασμό, προκειμένου να πειστούν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προαναγγέλοντας πως σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις έξι», ο υπουργός δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτήν τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον».

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

«Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο -και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας - στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Δεν τίθεται θέμα για τους οδηγούς των ΜΜΜ

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμoύ για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας υπήρχαν μόνο 850 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 1.300. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΚΤΕΛ και στη διαδικασία του leasing, αλλά και στις περισσότερες από 600 προσλήψεις που έγιναν, μετά από 10 χρόνια, καθώς και στον μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΡΑΜΠ
Ντόναλντ Τραμπ προς τις μουσουλμάνες βουλευτές των Δημοκρατικών που τον διέκοψαν: «Μπείτε σε μια βάρκα μαζί με τον παράφρονα Ντε Νίρο και γυρίστε από εκεί που ήρθατε»
Σφοδρές αντιδράσεις μετά την ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους
Ντόναλντ Τραμπ προς τις μουσουλμάνες βουλευτές των Δημοκρατικών που τον διέκοψαν: «Μπείτε σε μια βάρκα μαζί με τον παράφρονα Ντε Νίρο και γυρίστε από εκεί που ήρθατε»
ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για αναγκαστική μερική γύμνωση φοιτητών – «Υποχρέωσαν τα αγόρια να βγάλουν τα εσώρουχα και να σκύψουν και τα κορίτσια να βγάλουν το παντελόνι».
«Μας ανάγκασαν να γδυθούμε» – Σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα μετά τις συλλήψεις στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για αναγκαστική μερική γύμνωση φοιτητών – «Υποχρέωσαν τα αγόρια να βγάλουν τα εσώρουχα και να σκύψουν και τα κορίτσια να βγάλουν το παντελόνι».