Προειδοποίηση Μόσιαλου: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει - Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Να μην εκπλαγούμε, αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας», τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία ενώ έχει εμφανιστεί και στην Ευρώπη, προβληματίζει έντονα τους ειδικούς, με τον Ηλία Μόσιαλο πως μεταδίδεται πιο εύκολα στους ανεμβολίαστους.

Σε ανάρτηση του στο Facebook συμπληρώνει ότι επομένως «να μην εκπλαγούμε, αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από τη νόσο Covid-19». 

Παρουσιάζοντας σχετικό συγκριτικό πίνακα, επισημαίνει ότι η επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα (Ινδικής) είναι μεγαλύτερη στη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχουν πλέον περισσότερες νέες λοιμώξεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) αλλά και της ανατολικής Ευρώπης (Ρωσία).

«Αλλά υπάρχει μια ποιοτική διαφορά», υπογραμμίζει.

«Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων είναι μικρότερος στη Μεγάλη Βρετανία. Και ο αριθμός αυτός αντανακλά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Astra Zeneca. Ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους πληθυσμούς και στις κοινότητες των μη εμβολιασμένων. Αλλά και γιατί τα εμβόλια της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ ήταν 100% αποτελεσματικά απέναντι στη Βρετανική μετάλλαξη, που επικρατεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών και βαριών περιπτώσεων, τώρα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικά: 96% και 92% αντίστοιχα», σημειώνει ο κ. Μόσιαλος. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρατσιστική επίθεση σε τραμ
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Επίθεση σε τραμ: Νεαρή καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα και εξευτελισμό
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Γιώργος Φλωρίδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»

Σε υψηλούς τόνους και υπό διαρκείς διακοπές διεξήχθη η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου...

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»
social_media.jpg
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες
Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν εκατοντάδες παραπλανητικές διαφημίσεις και ζητούν αυστηρές κυρώσεις κατά των ψηφιακών κολοσσών
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες