Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για αδικήματα που αφορούν σε έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σε βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος, για αδικήματα που αφορούν σε έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Η δικογραφία παίρνει πλέον τον δρόμο προς τον ανακριτή, ο οποίος εφόσον ολοκληρώσει τη μελέτη της, θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Η δίωξη ασκήθηκε στον ηθοποιό μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που με τη σειρά του κατέθεσε τα στοιχεία στην εισαγγελία.

Θυμίζουμε ότι η μία από τις καταγγέλλουσες στην κατάθεσή της στον αρμόδιο εισαγγελέα, περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε χώρο θεάτρου. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, στη μία περίπτωση η ηθοποιός κατέθεσε πως ο κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της, ενώ η ίδια τον παρακαλούσε να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα. Ακινητοποιώντας την πάνω σε έναν καναπέ της κατέβασε το παντελόνι και της επιτέθηκε. Η εγκλωβισμένη γυναίκα τον ικέτευε να σταματήσει αλλά εκείνος συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με το πόδι. Με φωνές του ζητούσε να την αφήσει να φύγει. Έτρεξε προς την πόρτα αλλά εκείνος της είπε ότι ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη περίπτωση της δεύτερης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η γυναίκα κατέθεσε πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός με υπόμνημα που είχε καταθέσει στο εισαγγελέα - και όχι σε ανωμοτί κατάθεση, όπως είχε κληθεί - φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, από τις τρεις γυναίκες περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber