Κοινωνία

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση πήρε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση πήρε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τη δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 36.500 εργαζόμενους

Παρατείνεται για δύο μήνες, για όσους συμμετέχουν ήδη σε αυτό, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων»

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, αναφέρει ότι παρατείνεται για δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ αναφέρει: «Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο (2) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.»

Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Β’ 1712), επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, είχε δεσμευτεί για την παράταση του προγράμματος στις αρχές Απριλίου, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης είχε σημειώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, με στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά εργασίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία