INTIME NEWS
Τι εισηγούνται οι ειδικοί για σχολεία, μετακινήσεις, εστίαση το Πάσχα - Πόσα άτομα θα είναι στο πασχαλινό τραπέζι - Πότε θα γίνει η Ανάσταση

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα του Πάσχα, 4 Μαΐου και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 23:00 μετά το Πάσχα, εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ανακοινώσεις για τα σχολεία αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Εστίαση

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των ειδικών δίνει το πράσινο φως για τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Ανοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου ή στις 4 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
     
  • Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου
     
  • Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου (με το restart στον τουρισμό)
     
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες, όπως ανέφερε και η Αριστοτελία Πελώνη.

Εκκλησίες

Σύμφωνα με το newsit.gr, στις εισηγήσεις της επιτροπής υπάρχουν δυο σημεία τα οποία δεν ταυτίζονται με αυτά που ζητεί η εκκλησία. Το ένα είναι ότι η εκκλησία ζητεί ένα άτομο ανά 20 τ.μ. ενώ η επιτροπή εισηγείται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και επίσης δεν αποφασίστηκε όπως είχε ζητηθεί ειδικά το Μεγάλο Σάββατο να αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00 προκειμένου όσοι πιστοί θέλουν να μείνουν έως το τέλος της λειτουργίας της Ανάστασης που έχει διάρκεια μιάμισης ώρας. 

Όλες οι λειτουργίες μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα ξεκινούν στις 18:30. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας «τη Μεγάλη Παρασκευή θα αρχίσουμε στις 18:00 και θα έχουμε την λιτάνευση του Επιταφίου γύρω από τις εκκλησίες. Ο στολισμός του Επιταφίου θα γίνει κανονικά γιατί θα έχουμε όλο το χρόνο μετά την αποκαθήλωση της Μεγάλης Παρασκευής το πρωί και την ακολουθία να στολίσουμε τον Επιτάφιο».

«Ο κόσμος έχει μάθει να κάνει Ανάσταση στις 12 το βράδυ. Πέρυσι έμεινε στα σπίτια του, ενώ φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε Ανάσταση με περιορισμένους όρους γιατί υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Έτσι αποφασίσαμε να γίνει στις 21:00 έτσι ώστε 22:30 να έχουν τελειώσει όλα».

Σχολεία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alfavita.gr αύριο Πέμπτη στις 11 πμ η  πολιτική  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις  για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους. Η εισήγηση είναι του ΙΕΠ αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για αποφάσεις της «στενής» τετράδας Κεραμέως – Μακρή Κόπτσης – Συρίγος.

Οι πληροφορίες του alfavita σήμερα λένε ότι :

1. Θα υπάρξει παράταση του εκπαιδευτικού έτους μέχρι 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια

2. Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις και ο χρόνος θα αφιερωθεί σε μαθήματα δια ζώσης

3. Θα δηλωθεί για μια ακόμη φορά ότι επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας -εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- είναι να ξεκινήσουν κανονικά, διά ζώσης τα μαθήματα για τους μαθητές τόσο των Γυμνασίων όσο και των Λυκείων αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα (10 Μάη).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber