Τσιόδρας για εμβόλιο AstraZeneca: 1/100.000 πιθανότητα θρόμβωσης
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ένας στους δέκα Έλληνες εκτιμάται ότι είχε αντισώματα για τον κορονοϊό στο τέλος του 2020

Ένα άτομο ανά 100.000 αφορούν τα περιστατικά θρομβώσεων που φέρονται να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και μάλιστα στο χειρότερο σενάριο. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που παρουσίασε, έως ένας στους δέκα Έλληνες εκτιμάται ότι είχε αντισώματα για τον κορονοϊό στο τέλος του 2020, δηλαδή είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους πολίτες μεταξύ 20 και 50 ετών. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Για τα εμβόλια, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «δεν έχουν ζωντανό ιό», αλλά «διδάσκουν την άμυνα μας πώς να τον σκοτώσει». Την ίδια ώρα, «οδηγούν σε σημαντική μείωση των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου και των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα του Ισραήλ, σημειώνοντας πως στη γειτονική χώρα εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι, με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση να περιοριστεί. Μάλιστα «η πανδημία παραμένει ελεγχόμενη» στο Ισραήλ, όπως εξήγησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
Στην ερώτηση θίγονται ζητήματα εγκυρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους