Τσιόδρας για εμβόλιο AstraZeneca: 1/100.000 πιθανότητα θρόμβωσης
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ένας στους δέκα Έλληνες εκτιμάται ότι είχε αντισώματα για τον κορονοϊό στο τέλος του 2020

Ένα άτομο ανά 100.000 αφορούν τα περιστατικά θρομβώσεων που φέρονται να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και μάλιστα στο χειρότερο σενάριο. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που παρουσίασε, έως ένας στους δέκα Έλληνες εκτιμάται ότι είχε αντισώματα για τον κορονοϊό στο τέλος του 2020, δηλαδή είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους πολίτες μεταξύ 20 και 50 ετών. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Για τα εμβόλια, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «δεν έχουν ζωντανό ιό», αλλά «διδάσκουν την άμυνα μας πώς να τον σκοτώσει». Την ίδια ώρα, «οδηγούν σε σημαντική μείωση των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου και των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα του Ισραήλ, σημειώνοντας πως στη γειτονική χώρα εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι, με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση να περιοριστεί. Μάλιστα «η πανδημία παραμένει ελεγχόμενη» στο Ισραήλ, όπως εξήγησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Διακοπές ρεύματος και νερού σήμερα σε περιοχές της Αττικής – Τι πρέπει να ξέρετε
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος και νερού σε περιοχές της Αττικής σήμερα Δευτέρα (30/3)
Διακοπές ρεύματος και νερού σήμερα σε περιοχές της Αττικής – Τι πρέπει να ξέρετε
Μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία λόγω συχωνεύσεων
Άδειες ανατροφής για εκπαιδευτικούς: «Να δίνονται όποτε τις χρειάζονται οι μητέρες»
Αντιπαράθεση με το Υπ. Παιδείας για τις άδειες ανατροφής – Τι ζητάει ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη»
Άδειες ανατροφής για εκπαιδευτικούς: «Να δίνονται όποτε τις χρειάζονται οι μητέρες»