indianos elefsina
Καταρρίπτεται το αφήγημα των αρχών για τον 30χρονο με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος» που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη - Βίντεο δείχνουν τον κατηγορούμενο να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα την ώρα της επίθεσης

Σε πάρκο της Ελευσίνας φέρεται να βρίσκονταν ο 30χρονος με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος» που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος του νεαρού, Παύλος Σαράκης.

Τα βίντεο τοποθετούν τον 30χρονο στην περιοχή της Ελευσίνας ακριβώς την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και τα άλλοθι που έχει επικαλείται από τη στιγμή της σύλληψής του. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το documentonews.gr, ο μάρτυρας κατηγορίας και κουνιάδος του Ινδιάνου σε νέα κατάθεσή το περασμένο Σάββατο στην ανακρίτρια, ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση.

Ο συνήγορος του 30χρονου ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του σημειώνοντας: «Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης».

Τι δείχνουν τα βίντεο

Το ένα βίντεο δείχνει τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός σε πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μαύρη φόρμα, σκουρόχρωμα φούτερ και μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες, όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το βίντεο επιβεβαιώνει τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος μπαίνει στο πάρκο, συναντάει τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει την αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το εν λόγω πάρκο στις 18:45. Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο.

Δικηγόρος 30χρονου: Να αρθεί η προσωρινή κράτηση του εντολέα μου

Από την πλευρά του στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παύλος Σαράκης ζητά από την ανακρίτρια να διατάξει την άρση της προσωρινής κράτησης, ενώ υποστηρίζει πως επαληθεύονται πλήρως οι καταθέσεις των μαρτύρων και οι ισχυρισμοί του «Ινδιάνου» ότι την ώρα των επεισοδίων ήταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη.

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου