Πολυτεχνείο: Kαμπάνια οικονομικής ενίσχυσης των διωκόμενων
Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών/τριών της Πορείας του Πολυτεχνείου» διοργανώνει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, για την υποστήριξη όλων των διωκόμενων, στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ή πρόκειται να δικαστούν

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών και Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου διοργανώνει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, για την υποστήριξη όλων των διωκόμενων, στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ή πρόκειται να δικαστούν.

Τα παράνομα και παράλογα πρόστιμα και οι αυθαίρετες διώξεις αγωνιστών/τριων αποσκοπούν στην εξόντωση των κινημάτων και είναι υπόθεση όλων μας! Είναι ένα βάρος που θα σηκώσουμε όλοι μαζί πολιτικά, δικαστικά και οικονομικά!

Για την οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων διαδηλωτών/τριών:

  • Τραπεζικός Λογαριασμός (Εθνική Τράπεζα): IBAN GR5501102230000022300588906
  • Crowdfunding

Δύο λόγια για την πρωτοβουλία

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών/τριών της Πορείας του Πολυτεχνείου» στη Θεσσαλονίκη έχει σκοπό τη συλλογική έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης και την οικονομική στήριξη των συμμετεχόντων στις συγκεντρώσεις της 17ης  Νοέμβρη, αλλά και της 6ης Δεκέμβρη.

Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η Κυβέρνηση απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και συναθροίσεις πάνω των 3 ατόμων για τις μέρες του πολυτεχνείου, θυμίζοντας άλλες εποχές, και οι πόλεις γέμισαν από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ. Οι δυνάμεις του κινήματος αντέδρασαν με πρωτοφανή συμπόρευση απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης ΝΔ. Παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας οι διαδηλωτές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το ίδιο και την πόλη της Θεσσαλονίκης που η πορεία ήταν υποδειγματική σε τήρηση των μέτρων (μάσκες και αποστάσεις) τόσο κατά τη προσέλευση, όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας. Η αστυνομία πάνοπλη επιτέθηκε, προέβη σε 6 συλλήψεις και επέβαλε  -εκτός από αναγκαστικό συνωστισμό- 94 πρόστιμα των 300€ καθώς και 1 πρόστιμο των 3.000€ βαφτίζοντας αυθαίρετα ως διοργανωτή της συγκέντρωσης έναν εκ των διαδηλωτών.

Με την ίδια σοβαρότητα και συναίσθηση της κατάστασης εντός της πανδημίας διαδήλωσαν οι οργανώσεις της αριστεράς και την 6η Δεκέμβρη. Το μήνυμα της 6ης Δεκέμβρη ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή αναβαπτίστηκε μέσα στην πανδημία όπου η κυβέρνηση επιλέγει να κατηγορεί την νεολαία για την διασπορά του ιού για να κρύψει τις πολιτικές της επιλογές, να δίνει λεφτά για την αστυνομία και όχι για την υγεία, λεφτά για ΜΑΤ και όχι για ΜΕΘ. Αλγεινή δε εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά από την  τεράστια καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές του Πολυτεχνείου και της επετείου του Γρηγορόπουλου, κατατέθηκε τροπολογία από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, που κάτω από την γενική κατακραυγή αναγκάστηκε να αποσύρει.

Λίγες μέρες μετά τις δύο συγκεντρώσεις  είναι πλέον σαφές πως από τη συγκέντρωση ατόμων με μάσκες, με αποστάσεις και σε ανοιχτό χώρο, που διεκδικούν υγεία για όλο το λαό, πραγματική προστασία του λαού από τον ιό και τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία, άλλα τα κυβερνητικά αφηγήματα (νέα success story, ατομική ευθύνη κ.ά.).

Γι’ αυτό δηλώνουμε πως τα παράνομα και παράλογα πρόστιμα και οι αυθαίρετες διώξεις αγωνιστών/τριων αποσκοπούν στην εξόντωση των κινημάτων και άρα είναι υπόθεση όλων μας, όσων βρεθήκαμε στις συγκεντρώσεις και όσων για αντικειμενικούς λογούς δεν μπορέσαμε να βρεθούμε σε αυτές. Είναι ένα βάρος που θα σηκώσουμε όλοι μαζί πολιτικά, δικαστικά και οικονομικά, για να βάλουμε φραγμό στη νέα “νομιμότητα” της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει λιγότερη δημοκρατία περισσότερο αυταρχισμό και καταστολή για να κρύψει τη γύμνια και την αποδεδειγμένη ανικανότητα της στην υγειά, στην παιδεία, στις δημόσιες μεταφορές και κάθε τι αφορά στη μεγάλη πλειοψηφία του λάου.

Ξεκινάμε από σήμερα πλατιές καμπάνιες για τη συλλογή του συνόλου του χρηματικού ποσού των δικαστικών εξόδων. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουμε τις πρώτες μας δράσεις και τους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει ή και να συμμετέχει κάποιος/α.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών/τριών της Πορείας του Πολυτεχνείου

Blog: protoboulia17n2020.blogspot.com
Facebook: protoboulia17n2020
Email: [email protected]

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις Ειδικές Επιστημονικές Ομάδες
ΙΕΠ: Αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις Ειδικές Επιστημονικές Ομάδες
Για τα αντικείμενα των Αγγλικών, Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών: Ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από Σάββατο 06 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00 έως την...
ΙΕΠ: Αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις Ειδικές Επιστημονικές Ομάδες
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο...
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας