Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/MeetThePress/status/1346912522260066306 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/jazmineulloa/status/1346898566703435779 at this time, please check again later.
καπιτώλιο ΗΠΑ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να έχουν εισβάλει με όπλα στο Καπιτώλιο.

Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και έχουν φτάσει έως και στην αίθουσα της Γερουσίας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες και τα βίντο που κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ

Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον από τις 18:00. Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος νωρίτερα αρνήθηκε την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως σήμερα συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής πραγματοποίησε ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι «τα γεγονότα που εξελίσσονται είναι πραξικόπημα». Μέλη του Κογκρέσου δέχτηκαν οδηγίες να κρυφτούν κάτω από τα καθίσματά τους. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της συνεδρίασης. 

καπιτολιο γερουσια όπλα

CNN: Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα από πυροβολισμό

Η κατάσταση φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν μια γυναίκα να είναι βαριά τραυματισμένη και να μεταφέρεται αιμόφυρτη και σε φορείο από το Καπιτώλιο.

https://twitter.com/MeetThePress/status/1346912522260066306

 

https://twitter.com/jazmineulloa/status/1346898566703435779

 

Τραμπ: Δεν θα παραδεχθώ ποτέ την ήττα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

"Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι "εκατοντάδες χιλιάδες" άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. "Θα σταματήσουμε την κλοπή", δήλωσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απειλές σε εκπαιδευτικούς
Πρωτοφανείς σκηνές εκφοβισμού εκπαιδευτικών και παρέμβαση εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου εν μέσω εξετάσεων
Ενήλικοι εξωσχολικοί φέρονται να εισήλθαν στο σχολείο απαιτώντας να συμμετάσχει στις γραπτές εξετάσεις μαθητής του οποίου η φοίτηση είχε κριθεί...
Πρωτοφανείς σκηνές εκφοβισμού εκπαιδευτικών και παρέμβαση εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου εν μέσω εξετάσεων
πανελλήνιες 2026
Πανελλήνιες 2026: 7 κινήσεις που κάνουν οι γονείς και βοηθούν πραγματικά τα παιδιά
ρακτικός οδηγός για γονείς ενόψει των Πανελληνίων 2026: πώς να στηρίξουν τα παιδιά τους, τι να αποφεύγουν και γιατί η ηρεμία στο σπίτι επηρεάζει την...
Πανελλήνιες 2026: 7 κινήσεις που κάνουν οι γονείς και βοηθούν πραγματικά τα παιδιά