Thumbnail
Η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 και η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη» για την απαγόρευση συναθροίσεων την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου - Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στις 4 Δεκεμβρίου

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό επιτροπής Αναστολών για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και για την προστασία της δημόσιας υγείας, απέρριψε το αίτημα του κόμματος ΜέΡΑ25 και του γραμματέα της Γιάνη Βαρουφάκη με το οποίο ζητούσαν να ανασταλεί η από 13.11.2020 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Επίσης, με δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, απορρίφθηκε και η αίτηση του σωματείου «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη» και ενός πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου είχε απορριφθεί από την πρόεδρο του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ το αίτημα του ΜέΡΑ25 και του εν λόγω σωματείου που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή η οποία να «παγώνει» προσωρινά την απαγορευτική απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Τώρα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, απέρριψαν τις δύο αιτήσεις, κρίνοντας ότι η Επιτροπή Αναστολών, κωλύεται να χορηγήσει αναστολή εκτελέσεως «του επίδικου, πράγματι αυστηρού πλην αναγκαίου για την προστασία της δημόσιας υγείας, μέτρου (σ.σ.: Απαγόρευσης συγκέντρωσης για εορτασμό επετείου του Πολυτεχνείου), λόγω συνδρομής εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 52 παρ. 6 εδάφιο δεύτερο του π.δ. 18/1989, ανεξαρτήτως του επανορθωσίμου ή μη της βλάβης των αιτούντων».

Προηγούμενα, η Ολομέλεια αναφέρει στις αποφάσεις της ότι οι προβαλλόμενοι λόγοι με τις αιτήσεις ακυρώσεως, «δεν παρίστανται κατά την κρίση της Επιτροπής ως προδήλως βάσιμοι».

Να σημειωθεί ότι η αίτηση ακύρωση του ΜέΡΑ25 και του εν λόγω Σωματείου, έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στις 4 Δεκεμβρίου 2020.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ, επισημαίνει ότι όπως προκύπτει «το μέτρο της θεσπιζόμενης με την προσβαλλόμενη απόφαση προσωρινής (από 15.11.2020 ώρα 6.00 π.μ. έως 18.11.2020 ώρα 9.00 μ.μ.) απαγόρευσης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων και άνω σε όλη την επικράτεια ελήφθη, διότι συντρέχουν εξαιρετικώς επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον σοβαρό κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Εξάλλου, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, το απαγορευτικό μέτρο, «έχει όλως προσωρινό χαρακτήρα και, εν όψει των συγκεκριμένων δεδομένων, εύλογη διάρκεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα