Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3355194577882013 at this time, please check again later.
Καιρός-Μανουσάκης: Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Αττική
Διήμερο κακοκαιρίας που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα έρχεται την Τετάρτη και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Τετάρτη και την Πέμπτη αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, περιλαμβανομένης και της Αττικής. Όπως προειδοποιεί, το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμές κοντά στους 20 με 30 τόνους ανά στρέμμα σε διάστημα τριώρου, συνοδεύονται συνήθως και από πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής μιας και με τις υπάρχουσες δομές δύσκολα εκτονώνεται αυτός ο όγκος νερού».

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμές κοντά στους 20 με 30 τόνους ανά στρέμμα σε διάστημα τριώρου, συνοδεύονται συνήθως και από πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής μιας και με τις υπάρχουσες δομές δύσκολα εκτονώνεται αυτός ο όγκος νερού.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ύφεση που αναμένεται να μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας θα αρχίσει να οδηγείται προς το στάδιο της σύσφιξης καθώς αυτή θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Όταν λέμε ύφεση εννοούμε ένα βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από θερμό και ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας. Το θερμό μέτωπο προηγείται του ψυχρού. Το ψυχρό μέτωπο καθώς κινείται γρηγορότερα από το θερμό (περίπου 2 φορές πιο γρήγορα), συναντάει το θερμό οπότε και ξεκινάει το στάδιο της σύσφιξης.

Η ΨΥΧΡΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η παραπάνω εξέλιξη θα οδηγήσει στην σύγκρουση της θερμής και της ψυχρής αέριας μάζας πάνω από την Αττική δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας. Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στο νομό Αττικής που πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μια ετοιμότητα από όλους μας. Ελέγχουμε φρεάτια και υδρορροές και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3355194577882013

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimarxeio-trikalon.jpg
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία και ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
ανθρακούχο νερό
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού
Nestle: Η Perrier καταστρέφει εκατομμύρια μπουκάλια νερού λόγω μόλυνσης από βακτήρια
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού