MPOYGADA2
Η «Μεγάλη Μπουγάδα» που φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Γαλλικό Σχολείο βγάζει στα μανταλάκια την προώθηση της καλλιτεχνικής πρακτικής και διδασκαλίας, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών, με θέμα τις ιστορίες πανδημίας, πραγματικές ή φανταστικές

Τη «Μεγάλη Μπουγάδα», μια εφήμερη εγκατάσταση τέχνης που έχει ως στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής πρακτικής και διδασκαλίας, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών, με θέμα τις ιστορίες πανδημίας, πραγματικές ή φανταστικές, φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Γαλλικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης.

«Για το σχολικό έτος 2020, θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλέξουμε τους μαθητές/μαθήτριές μας σε μια τέτοια συλλογική δράση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Καρολίν Ζοφρέ.

MPOYGADA1

Η ιδέας της Μεγάλης Μπουγάδας ξεκίνησε το 2006 από τη Γαλλίδα εικαστικό Joëlle Gonthier. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, δύο φορές τον χρόνο και συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες, σε 118 χώρες και 5 ηπείρους, χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος.

Στη Θεσσαλονίκη, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, σε εξωτερικό χώρο του Γαλλικού Σχολείου και το Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α). Είναι ανοιχτή σε όλες και όλους: μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές-τριες, γονείς, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες και δεν υπάρχει αίτηση συμμετοχής. Το έργο -ποίημα, κείμενο, σχέδιο, φωτογραφία, ζωγραφιά ή κολάζ- πρέπει να είναι σε χαρτί Α4 και για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μανταλάκι.

MPOYGADA-AFISA

Σε όλο τον κόσμο, η δράση πραγματοποιείται πάντα Πέμπτη, Jeudi στα γαλλικά, που φωνητικά παραπέμπει στη φράση je dis (λέω). «Ας ελπίσουμε», σημειώνει η διευθύντρια του Σχολείου «ότι ο καθένας θα πει με το έργο του την ουσία αυτής της κοινής ιστορίας που βιώνουμε».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση είναι διαθέσιμες στα: 2310 821 231 -115, 117 & [email protected].

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές