Πανελλαδικές 2026: «Σφαγή» στα Μαθηματικά, πάνω από τους μισούς κάτω από τη βάση

Κοινωνία 0

Σύψας: Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη, προειδοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ, Νίκος Σύψας

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον». 

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» υπογράμμισε. 

Αναφερόμενος στα τεστ είπε ότι  «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Δεκτές οι εισηγήσεις μας στο συντριπτικό ποσοστό»

«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό» αποσαφήνισε ακόμα ο κ. Σύψας. «Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό λοκντάουν ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65αρηδες» ξεκαθάρισε. «Αν γίνει λοκντάουν θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… δε θέλω να μιλώ για λοκντάουν για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία» είπε.  

Το κρουαζιερόπλοιο

Για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, το οποίο κατέπλευσε στον Πειραιά, και το πρωί κατέφθασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ, δήλωσε ότι «με ανησυχεί παρά πολύ τι συμβαίνει στο πλοίο, αν κρίνουμε από το τι συνέβη στην αρχή της πανδημίας στην Ιαπωνία όταν το 60% των επιβατών και του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond μολύνθηκε από έναν επιβάτη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πάντως όλα τα κρούσματα βγήκαν αρνητικά σε επαναληπτικό τεστ.

Άρα η διασπορά μέσα στο πλοίο (Mein Schiff 6) μπορεί να είναι τεράστια, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα υγείας, θα γίνει σημαντικό τέστινγκ στους πάντες από τον πλοίαρχο μέχρι τον τελευταίο επιβάτη δε θα κατέβει κανένας». 

Όπως εξήγησε, οι αρνητικοί επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο πλοίο για τουλάχιστον 14 ημέρες. «Στα πρωτόκολλο της εταιρείας νομίζω ότι υπάρχει τεστ 72 ώρες πριν, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περιορισμοί, δεν είναι πανάκεια, μπορεί να έχει μολυνθεί κάποιος μια μέρα πριν, κάποιος θετικός μπήκε στο πλοίο.

«Το πλήρωμα κάνει κυκλικά και περιοδικά τεστ. Ακόμα και με τα τεστ μπορεί να έχουμε τρύπα στη διάγνωση. Αν μολυνθώ χθες το τεστ θέλει τουλάχιστον 48 ώρες για να θετικοποιηθεί».  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία