ΟΑΕΔ: Παράταση για το πρόγραμμα 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία
Παράταση για ένα χρόνο

Την πίστωση για την παράταση του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου 64 του ν. 4430/2016 (Α’ 205)» για επιπλέον 12 μήνες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Η δαπάνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα ανέλθει στα 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2021, 2022 και 2023 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), οι συμβάσεις των ωφελουμένων που λήγουν εντός του 2021 θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

4.000 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ στον τομέα της υγείας

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν για την κατηγορία Π.Ε. στα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆.Ε. στα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. στα 775,00 ευρώ, προσαυξανόμενες με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εφημεριών, κλπ).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"