Κακοκαιρία «Ιανός»: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες στην Αττική
Έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Αττικής

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ο οποίος στροβιλιζόταν κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας σήμερα το απόγευμα, κινείται πλέον αργά προς τα νότια, κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη καταγράφονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις και σε νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Και στην Αττική από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις που λαμβάνει και επεξεργάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας σημειώνονται ραγδαιότητες βροχόπτωσης άνω των 50 χιλιοστών ανά ώρα. Επιπρόσθετα, το δίκτυο των 360 επίγειων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου κατέγραφε ημερήσια ύψη βροχής άνω των 140 χιλιοστών μέχρι τις 17:20 το απόγευμα της Παρασκευής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kindergarten
Εργαζόμενοι: Σφοδρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στις δομές παιδικής φροντίδας
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι – Κάνουν λόγο για ενίσχυση της εργασιακής επισφάλειας
Εργαζόμενοι: Σφοδρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στις δομές παιδικής φροντίδας
Ντόναλντ Τραμπ και Πάπας Λέων
Νέες επίθεση Τραμπ κατά του Πάπα: «Ενημερώστε τον ότι είναι απαράδεκτο το Ιράν να έχει πυρηνική βόμβα»
«Είναι ριζοσπάστης Αριστερός που βλάπτει την Καθολική Εκκλησία», το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Πάπα Λέοντα
Νέες επίθεση Τραμπ κατά του Πάπα: «Ενημερώστε τον ότι είναι απαράδεκτο το Ιράν να έχει πυρηνική βόμβα»
λαζαριδης
«Σκιές» στους διορισμούς Λαζαρίδη: Δύο φορές στο Δημόσιο με αμφισβητούμενο πτυχίο
Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως διπλό διορισμό με τίτλο σπουδών από μη αναγνωρισμένο κολλέγιο που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη
«Σκιές» στους διορισμούς Λαζαρίδη: Δύο φορές στο Δημόσιο με αμφισβητούμενο πτυχίο