Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/91157111480/videos/1632956386872788/ at this time, please check again later.
prosfyges
Κατα τη διαμαρτυρία, ο κλοιός των ΜΑΤ άνοιξε και πέρασαν μέσα στο πλήθος άνδρες της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων και την επακόλουθη επίθεση των αστυνομικών με κρότου λάμψης

Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η σημερινή τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας. Όπως φαίνεται, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Όπως μεταδίδει το news247.gr, ενώ εξελισσόταν η διαμαρτυρία με τα συνθήματα και τα πλακάτ, χωρίς να έχει γίνει επαφή των αιτούντων άσυλο με τους αστυνομικούς, ο κλοιός των ΜΑΤ άνοιξε και πέρασαν μέσα στο πλήθος άνδρες της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας. Κατευθύνθηκαν προς τις σκηνές, καθώς φαινόταν ότι έψαχναν να προσαγάγουν κάποια άτομα. Ενώ έφτασαν ανάμεσα στον κόσμο, προκλήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης. Στη συνέχεια, έσπευσαν και τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ η ατμόσφαιρα αυτήν την ώρα στους δρόμους έξω από τη Μόρια, όπου διαμένουν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ, είναι αποπνικτική.

 

https://www.facebook.com/91157111480/videos/1632956386872788/

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το ανησυχητικό φαινόμενο των εμπρησμών όπως η σημερινή φωτιά, περίπου στις 10.30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στο χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω