Στο Καρά Τεπέ μεταφέρονται σκηνές για τους πρόσφυγες της Μόριας
Τρίτη μέρα στον δρόμο, από την είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τον καμένο καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Έχουν κατακλύσει τον δρόμο και τα γύρω από τον καταυλισμό κτήματα ή τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη το πρωί,έχοντας στήσει πρόχειρους καταυλισμούς.

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι. Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω του συνωστισμού που δημιουργείται, διανέμεται φαγητό και νερό, ενώ από το πρωί τρία αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ προσφέρουν υπηρεσίες μετακινούμενα με προσωπικό ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι αναμένεται να έρθουν στο αεροδρόμιο της πόλης ειδικές συσκευές γρήγορης ανίχνευσης του κορονοϊού προκειμένου (rapid tests) να ξεκινήσει η διαδικασία της υγειονομικής θωράκισης της κοινότητας.

ΑΠΕΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γλωσ
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
Καινοτόμο εγχειρίδιο με επίκεντρο τον έφηβο και την ψηφιακή εποχή
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
σιασο
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος
Ιστορική τελετή στον Άγιο Γεώργιο Παλαιού Καΐρου: Η χειροθέτηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος
pliroforiki.jpg
ΕΟΠΠΕΠ: «Ακτινογραφία» στις πιστοποιήσεις πληροφορικής – Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων
Υπό διαρκή επιτήρηση οι 13 αδειοδοτημένοι φορείς πληροφορικής
ΕΟΠΠΕΠ: «Ακτινογραφία» στις πιστοποιήσεις πληροφορικής – Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων