Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης
Έργο «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο».

Με τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), ενέκρινε την εκταμίευση 130 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των τριών «Κλειστών Ελεγχόμενων Κέντρων Νήσων» στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς το υπουργείο «χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναγνωρίζει πλήρως την επείγουσα ανάγκη αυτής της οικονομικής υποστήριξης».

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Τα μέλη ΔΕΠ ζητούν την άμεση ανάκληση της δίωξης κατά του Γιάνη Μαΐστρου και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερου λόγου
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»