Πρόεδρος ΔΣΑ για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία - Θα φτιάξουμε αυτοφοράκηδες πορειών
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε για το νόμο για τον περιορισμό των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων

O Δ. Βερβεσός  δήλωσε στο Mega ότι «με το άρθρο που λέει ότι πρέπει να ενημερώσεις από πριν και αν δεν έχεις ειδοποιήσει αυτό θα είναι λόγος να διαλύεται η συγκέντρωση, καθώς και το ότι πρέπει να οριστεί κάποιος υπεύθυνος που θα έχει αντικειμενική ευθύνη, ουσιαστικά αποστεώνεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Σε συνδυασμό δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά καμία πορεία. Θα φτιάξουμε καινούργιους αυτοφοράκηδες πορειών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, είπε ότι θα αποστείλει επιστολή τη Δευτέρα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, προέδρους των αντίστοιχων συλλόγων, η οποία «θα επικαλείται τη σύμβαση της UNESCO του 1972, σύμφωνα με την οποία ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να αξιοποιείται ως είναι. Επίσης, αναγνωρίζεται ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε μία χώρα. Είναι ένα ζήτημα και νομικό αφού υπάρχει παραβίαση της διεθνούς σύμβασης. Πρακτικά μόνο από την UNESCO μπορεί να γίνει παρέμβαση, ώστε το μνημείο να παραμείνει μουσείο. Πρέπει να εξαντληθούν τα εσωτερικά μέσα στην Τουρκία και μετά να προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο του Στρασβούργου.

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα