Δίωξη κατ' αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκτός από τους εννιά συλληφθέντες που θα δικαστούν τη Δευτέρα για τρία κακουργήματα και εννιά πλημμελήματα, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που έχουν αποτυπώσει την άγρια καταστολή της χθεσινής (09/07) διαδήλωσης στο Σύνταγμα με τον διεμβολισμό διαδηλωτών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράλληλα παρέπεμψε σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες τούς εννιά συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά επίθεση με μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr για τους εννιά συλληφθέντες (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατούμενου , φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας), Μιλτιάδης Κοτζάμπασης, με τον Σύλλογο να ζητάει την απόσυρση όλων των κατηγοριών που του προσάπτονται και να καταγγέλλει τη χρήση βίας από αστυνομικούς. Είναι επίσης ένας 40χρονος που συνελήφθη αναίτια στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ασκληπιού, την ώρα που αποχωρούσε από τη διαδήλωση.

Οι εννιά συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Στον αύλειο χώρο της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν έως 500 αλληλέγγυοι και φώναξαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και κατά των αστυνομικών.



   

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

etwinning
Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning «Reading Without Borders» στο Γυμνάσιο Πεδινής
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η μαθητική ομάδα συνεργάστηκε δημιουργικά με σχολεία από την Τουρκία, την Ισπανία και την Πορτογαλία
Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning «Reading Without Borders» στο Γυμνάσιο Πεδινής
αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν