Δίωξη κατ' αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού
Εκτός από τους εννιά συλληφθέντες που θα δικαστούν τη Δευτέρα για τρία κακουργήματα και εννιά πλημμελήματα, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που έχουν αποτυπώσει την άγρια καταστολή της χθεσινής (09/07) διαδήλωσης στο Σύνταγμα με τον διεμβολισμό διαδηλωτών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράλληλα παρέπεμψε σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες τούς εννιά συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά επίθεση με μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr για τους εννιά συλληφθέντες (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατούμενου , φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας), Μιλτιάδης Κοτζάμπασης, με τον Σύλλογο να ζητάει την απόσυρση όλων των κατηγοριών που του προσάπτονται και να καταγγέλλει τη χρήση βίας από αστυνομικούς. Είναι επίσης ένας 40χρονος που συνελήφθη αναίτια στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ασκληπιού, την ώρα που αποχωρούσε από τη διαδήλωση.

Οι εννιά συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Στον αύλειο χώρο της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν έως 500 αλληλέγγυοι και φώναξαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και κατά των αστυνομικών.



   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)