sxoleio bvlgari
Ένας χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης που «εξιστορεί» μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι και την Παραμυθιά

Σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης μετατρέπεται το ιστορικό Σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, το οποίο αποτελεί δωρεά προς τη γενέτειρα, του ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκρατορίας κοσμημάτων Σωτήρη Βούλγαρη.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το έργο, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την περιοχή, γιατί και οι κάτοικοι θα έχουν έναν πολυχώρο πολιτισμού, αλλά και οι επισκέπτες, θα γνωρίσουν την ιστορία του τόπου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο πολυχώρος έχει ως βασικό σκοπό, αφενός να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου και αφετέρου, να «εξιστορεί» στους χώρους του, μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι και την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Η αλλαγή χρήσης του εμβληματικού κτιρίου γίνεται και με τη συγκατάθεση της οικογένειας Bvlgari, μετά τη συνάντηση που είχε πέρυσι τον Μάιο στην Ρώμη αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου.

Το έργο, με ενέργειες της προηγούμενης αρχής, εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτησή του με ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν στον 1ο όροφο, χώροι διαδραστικών εκθέσεων για την οικογένεια Bvlgari και την Παραμυθιά, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα.

Στο ημιυπόγειο θα γίνουν βελτιώσεις για την «αφήγηση» της ιστορίας της εκτέλεσης των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, καθώς και αίθουσες παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού μικρών μαθητών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω