Δήμος Πειραιά: Δημιουργία πέντε κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
Πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα λειτουργήσουν στον δήμο Πειραιά τη νέα σχολική χρονιά, στα οποία μαθητές ηλικίας 6-12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν για τέσσερις ώρες την ημέρα, σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του σχολικού ωραρίου, τα παιδιά θα διαβάζουν και θα απασχολούνται με μουσική, ζωγραφική, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, σκάκι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική και άλλα.

Τα Κέντρα θα λειτουργήσουν σε σχολεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων και σε συνεργασία με το ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Τα πέντε Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Πειραιά θα λειτουργήσουν ως εξής:

1ο Κ.Δ.Α.Π. Α΄ Δημοτική Κοινότητα - 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης (Καρπάθου 126)

2ο Κ.Δ.Α.Π. Β΄ Δημοτική Κοινότητα -28ο Δημοτικό Σχολείο (Σανταρόζα 4 και Διαμαντή 2)

3ο Κ.Δ.Α.Π. Γ΄ Δημοτική Κοινότητα -Γυμνάσιο του Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου)

4ο Κ.Δ.Α.Π. Δ΄ Δημοτική Κοινότητα -Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου 28-30)

5ο Κ.Δ.Α.Π Ε΄ Δημοτική Κοινότητα -1ο Δημοτικό Σχολείο (Παλαμηδίου 28-34 και Χαϊδαρίου)

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η δημιουργία των πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε καθημερινή βάση με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Στόχος μας με τη λειτουργία των Κέντρων είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στα παιδιά, βοηθώντας παράλληλα και τους γονείς που εργάζονται. Η συμμετοχή των μαθητών στις δράσεις του Κ.Δ.Α.Π. θα ωφελήσει τον τρόπο σκέψης τους και θα συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, σε σχετική δήλωση, τόνισε: «Δεδομένου ότι βασικός γνώμονας δράσης μας είναι να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά μας να μορφωθούν και να αναπτύξουν δημιουργικά τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, θα δημιουργήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά εντελώς δωρεάν για τους μαθητές μας Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Βλάσης
Ο Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Παιδείας στο alfavita.gr: "Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων"
ΆΡΘΡΟ του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Βλάση στο alfavita.gr για την «11η Σεπτεμβρίου, την "Πρωτοχρονιά" της εκπαιδευτικής κοινότητας»
Ο Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Παιδείας στο alfavita.gr: "Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων"
PATRON
Πανεπιστήμιο Πατρών:Σε ένα μήνα όλα θα είναι UP - Το Welcome to UP 2025, «ανεβάζει» σε άλλη διάσταση τη φοιτητική εμπειρία
Σε ένα μήνα όλα θα είναι UP - Το Welcome to UP 2025, «ανεβάζει» σε άλλη διάσταση τη φοιτητική εμπειρία
Πανεπιστήμιο Πατρών:Σε ένα μήνα όλα θα είναι UP - Το Welcome to UP 2025, «ανεβάζει» σε άλλη διάσταση τη φοιτητική εμπειρία
Εκπαιδευτικός σε αίθουσα με βιβλία
Με 1.300 κενά ξεκινούν τα σχολεία στην Ανατολική Αττική
Παρά τις 816 προσλήψεις αναπληρωτών στην Α΄ φάση, τα κενά παραμένουν περισσότερα από 900 την παραμονή του αγιασμού, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να...
Με 1.300 κενά ξεκινούν τα σχολεία στην Ανατολική Αττική
foto_education_pencils.jpg
Γονείς για σχολεία της Λάρισας: «Το μόνο που λείπει είναι το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας»
Ανησυχούν οι γονείς στη Λάρισα για το «πρώτο κουδούνι» – Σοβαρές καταγγελίες από την Ένωση Γονέων για ελλείψεις και ανισότητες
Γονείς για σχολεία της Λάρισας: «Το μόνο που λείπει είναι το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας»