Βόλος: Θα πληρωθούν κανονικά οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που κάνουν πρακτική
Οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου που κάνουν την πρακτική τους σε τοπικές επιχειρήσεις, θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται

Οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου που κάνουν την πρακτική τους σε τοπικές επιχειρήσεις, θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται με την ασφαλιστική τους κάλυψη με κονδύλια του ΟΑΕΔ, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εργοδότες για όσο διαρκέσει η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5, ο Αλκιβιάδης Κουκουλής διευθυντής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου.

Ο Α. Κουκουλής επισήμανε ότι οι συνθήκες που βιώνουμε είναι σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους και πρέπει να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σ’ αυτές τις καταστάσεις και η εκπαιδευτική λειτουργία της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, όπως και όλων των σχολείων, είναι σε αναστολή από τις 11 Μαρτίου 2020 και μέχρι τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου όπως και όλα τα σχολεία, εφαρμόζει την εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση), ώστε να γίνεται η επικοινωνία των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και τη διδακτέα ύλη, όσο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί κάποιες ηλεκτρονικές τάξεις διδασκαλίας ανά ειδικότητα, τις οποίες συντονίζει μια ομάδα καθηγητών και μέχρι σήμερα Μ. Τετάρτη οι ομάδες που έχουν συσταθεί θα ξεκινήσουν και την πρακτική τους με τηλε-εκπαίδευση.

Ο Α. Κουκουλής υπογράμμισε ότι το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους, ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές για την προσπάθεια που κάνουν και πρόσθεσε ότι τα μαθήματα, λόγω του Πάσχα θα ανασταλούν μέχρι την Τρίτη 21 Απριλίου 2020.

Ο διευθυντής είπε ότι στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, εκτός από την εκπαιδευτική διαδικασία, γίνεται και η πρακτική άσκηση των μαθητών και τη συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία υπάρχει αναστολή των μαθημάτων, τα παιδιά δεν πάνε σε επιχειρήσεις να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

«Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι μαθητές θα πληρωθούν στο 100% της αμοιβής τους, με χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, που καλύπτει και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών τους, ενώ ο εργοδότης δεν αναλαμβάνει καμία οικονομική υποχρέωση, για όσο διαρκέσει η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα