Φωτεινή Κούβελα
Προτάσεις της Φωτεινής Κούβελα

Καταθέσαμε 18 προτάσεις στην κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία που είναι σε έξαρση εν μέσω καραντίνας, μεταξύ τους σύστημα SOS με sms και σύνδεση της γραμμής SOS με τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία γιατί οι δομές δεν επαρκούν, ένταξη εξειδικευμένων τμημάτων και γραφείων στη δομή της ΕΛΑΣ, είπε η πρώην ΓΓ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε μέτρα για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, είπε η κ. Κούβελα, καθώς υπάρχει αύξηση, το βλέπουμε και διεθνώς, κατατέθηκαν στοιχεία από τον ΓΓ του ΟΗΕ. Στην Ελλάδα τα αντλούμε από τα συμβουλευτικά κέντρα, την γραμμή SOS του 15900, τα περιστατικά της ΕΛΑΣ. Έχουμε το Παρατηρητήριο, τις δομές, αλλά οι γυναίκες δυσκολεύονται με τον εγκλεισμό δίπλα σε έναν βίαιο άντρα.

Μεταξύ των 18 προτάσεων που καταθέσαμε προς την Πολιτεία περιλαμβάνονται διαδικασίες διευκόλυνσης καταγγελιών, όπως η συγκρότηση αντίστοιχης γραμμής SOS με μηνύματα sms αντί της φωνητικής κλήσης, αλλά και ενός συστήματος συναγερμού σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, όπου μία απλή αναφορά να ενεργοποιεί ενημέρωση της γραμμής SOS, παρέμβαση της ΕΛΑΣ, κτλ. Στην ίδια κατεύθυνση, πρέπει να στελεχωθούν άρτια τα νοσοκομεία όπου καταφεύγει μία κακοποιημένη γυναίκα, με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κτλ.

Οι 20 ξενώνες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα δεν επαρκούν, γι` αυτό προτείνουμε έγκαιρη ενοικίαση δωματίων ξενοδοχείων που να φιλοξενούν αυτές τις γυναίκες και προσωπικό που θα μεριμνήσει ουσιαστικά. Επιπρόσθετα, να γίνονται τεστ για κορωνοϊό σε γυναίκες που προσεγγίζουν αυτές τις δομές, προκειμένου να προχωρά χωρίς προβληματισμό η υποδοχή τους.

Για την ΕΛΑΣ, η ίδια ανέφερε ότι προτείνεται συγκρότηση αρμόδιου κεντρικού τμήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γραφεία στα επί μέρους αστυνομικά τμήματα, ώστε να παρακολουθείται καλύτερα το θέμα της έμφυλης βίας, να υπάρχουν οι σωστές οδηγίες διαχείρισης των καταγγελιών στους αστυνομικούς και να υπάρχει συνεργασία με το δίκτυο των δομών.

Κρίσιμο θέμα είναι επίσης η πρόσβαση των εργαζόμενων στις δομές αυτές εν μέσω περιοριστικών μέτρων και η παροχή δυνατότητας τηλεσυνεδριών με τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Θύμισε παράλληλα ότι τελειώνει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και στο άμεσο μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»