18 προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Προτάσεις της Φωτεινής Κούβελα

Καταθέσαμε 18 προτάσεις στην κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία που είναι σε έξαρση εν μέσω καραντίνας, μεταξύ τους σύστημα SOS με sms και σύνδεση της γραμμής SOS με τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία γιατί οι δομές δεν επαρκούν, ένταξη εξειδικευμένων τμημάτων και γραφείων στη δομή της ΕΛΑΣ, είπε η πρώην ΓΓ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε μέτρα για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, είπε η κ. Κούβελα, καθώς υπάρχει αύξηση, το βλέπουμε και διεθνώς, κατατέθηκαν στοιχεία από τον ΓΓ του ΟΗΕ. Στην Ελλάδα τα αντλούμε από τα συμβουλευτικά κέντρα, την γραμμή SOS του 15900, τα περιστατικά της ΕΛΑΣ. Έχουμε το Παρατηρητήριο, τις δομές, αλλά οι γυναίκες δυσκολεύονται με τον εγκλεισμό δίπλα σε έναν βίαιο άντρα.

Μεταξύ των 18 προτάσεων που καταθέσαμε προς την Πολιτεία περιλαμβάνονται διαδικασίες διευκόλυνσης καταγγελιών, όπως η συγκρότηση αντίστοιχης γραμμής SOS με μηνύματα sms αντί της φωνητικής κλήσης, αλλά και ενός συστήματος συναγερμού σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, όπου μία απλή αναφορά να ενεργοποιεί ενημέρωση της γραμμής SOS, παρέμβαση της ΕΛΑΣ, κτλ. Στην ίδια κατεύθυνση, πρέπει να στελεχωθούν άρτια τα νοσοκομεία όπου καταφεύγει μία κακοποιημένη γυναίκα, με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κτλ.

Οι 20 ξενώνες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα δεν επαρκούν, γι` αυτό προτείνουμε έγκαιρη ενοικίαση δωματίων ξενοδοχείων που να φιλοξενούν αυτές τις γυναίκες και προσωπικό που θα μεριμνήσει ουσιαστικά. Επιπρόσθετα, να γίνονται τεστ για κορωνοϊό σε γυναίκες που προσεγγίζουν αυτές τις δομές, προκειμένου να προχωρά χωρίς προβληματισμό η υποδοχή τους.

Για την ΕΛΑΣ, η ίδια ανέφερε ότι προτείνεται συγκρότηση αρμόδιου κεντρικού τμήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γραφεία στα επί μέρους αστυνομικά τμήματα, ώστε να παρακολουθείται καλύτερα το θέμα της έμφυλης βίας, να υπάρχουν οι σωστές οδηγίες διαχείρισης των καταγγελιών στους αστυνομικούς και να υπάρχει συνεργασία με το δίκτυο των δομών.

Κρίσιμο θέμα είναι επίσης η πρόσβαση των εργαζόμενων στις δομές αυτές εν μέσω περιοριστικών μέτρων και η παροχή δυνατότητας τηλεσυνεδριών με τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Θύμισε παράλληλα ότι τελειώνει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας