Θέατρο Κεφαλληνίας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα προβληθούν δωρεάν παραστάσεις

Στην τόσο δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε όλοι, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα ρεπερτορίου της πρωτεύουσας, με μία διαδρομή που μετρά σχεδόν τριανταπέντε χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και σε φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές σχολών υποκριτικής τέχνης, να παρακολουθήσουν σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι παραστάσεις «σταθμούς» από το διεθνές δραματολόγιο και μία από την ελληνική λογοτεχνία.

Μείνετε σπίτι και δείτε από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης, έξι εμβληματικές παραστάσεις, που αγαπήθηκαν από το κοινό και υμνήθηκαν από τους κριτικούς σε σκηνοθεσίες των Μίνωα Βολανάκη, Νίκου Μαστοράκη, Λευτέρη Βογιατζή, Στάθη Λιβαθινού και Δημήτρη Καραντζά.

Οι παραστάσεις θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του θεάτρου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 www.theatrokefallinias.gr

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

• Σάββατο 4/4: «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Πρόκειται για το έργο που βασίστηκε στο «έγκλημα του αιώνα στη Γαλλία» στην παράξενη περίπτωση των αδελφών Christine και και Léa Papin που είναι ξεχωριστή όχι μόνο για τη συγκλονιστική βία της, αλλά επειδή και οι δράστες και τα θύματα ήταν γυναίκες. Το 1933, όταν ο λαός της Γαλλίας είχε διχασμένες απόψεις για την εκδίκηση των δύο κοριτσιών της εργατικής τάξης κατά των αφεντικών τους, ο Γάλλος συγγραφέας και δραματουργός Ζαν Ζενέ, έκανε λόγο για «παράδειγμα ταξικού πολέμου».  Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ρένη Πιττακή, Μπέττυ Αρβανίτη, Μάγια Λυμπεροπούλου / Αννέζα Παπαδοπούλου.

• Κυριακή 5/4: «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Έργο οριακό. Μοναδικό στα ελληνικά γράμματα. Η «θεατρικότητά» του (γλώσσα-ομιλία, γλώσσα-δράση ) ενσαρκώνει τον πιο αινιγματικό μα κι εμβληματικό ψυχικό χαρακτήρα των ελληνικών γραμμάτων: την Φραγκογιαννού, πρόσωπο διόλου γραφικό, ανοιχτό σε πολλές, ακόμα και ακραίες, σκηνικές και μη, αναγνώσεις. Πρόσωπο που κινείται ανάμεσα στα γυναικεία αρχέτυπα των φονικών γυναικών της αρχαίας τραγωδίας αλλά και τις αβυσσαλέες «αγιογραφίες της πτώσης» του Φ. Ντοστογιέφσκι. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέττυ Αρβανίτη, Λίλλυ Μελεμέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Χάρης Χαραλάμπους.

• Δευτέρα 6/4: «H κυρία από τη θάλασσα» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη. Μέσα από μία σύγχρονη οπτική, η παράσταση εστιάζει σε μία γυναίκα -παγιδευμένη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία- που της δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσει τα όνειρά της. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Διονύσης Μανουσάκης, Χρύσα Σπηλιώτη, Δημήτρης Σίνης, Χριστίνα Παπαμίχου – Βάσω Γουλιελμάκη, Γιάννης Βόγλης, Σοφοκλής Πέππας, Μπέττυ Αρβανίτη, Κίμων Ρηγόπουλος.

• Τρίτη 7/4: «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Μία δισεκατομμυριούχος επιστρέφει στη χρεοκοπημένη γενέτειρά της και θέτει στους κατοίκους ένα φοβερό δίλημμα σε μια ενδιαφέρουσα παράσταση της γκροτέσκας αλληγορίας του 1956. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Βασίλης Καραμπούλας, Θανάσης Δήμου, Γιάννης Φέρτης, Μπέττυ Αρβανίτη, Κώστας Γαλανάκης, Δημήτρης Μυλωνάς, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Ελένη Ουζουνίδου, Άκης Λυρής, Ηλίας Κουνέλας.

• Τετάρτη 8/4: «O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. H πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Αμερικανού συγγραφέα και το πιο αυτοβιογραφικό του έργο, σε μια ρεαλιστική προσέγγιση μουσικής δομής που φωτίζει τη διαδικασία της ανάσυρσης του παρελθόντος ως καταφυγίου των ηρώων. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέττυ Αρβανίτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου, Έκτορας Λιάτσος.

• Πέμπτη 9/4: «Πριν την αποχώρηση» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (οι παραστάσεις διεκόπησαν εξαιτίας της πανδημίας). Ο Αυστριακός συγγραφέας έγραψε το έργο το 1979, σε μια περίοδο στην ιστορία της χώρας του που το ναζιστικό παρελθόν επιφανών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων και ανθρώπων του θεάτρου, έρχεται στο φως και συνταράζει την κοινή γνώμη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέττυ Αρβανίτη, Περικλής Μουστάκης, Σμαράγδα Σμυρναίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα σε ευρώ
Ψηφιακό ευρώ: Πώς θα αλλάξει τις καθημερινές συναλλαγές - Το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΚΤ και η πιλοτική εφαρμογή το 2027
Σε τροχιά υλοποίησης το ψηφιακό ευρώ: Πιλοτική πρεμιέρα το 2027 και εκστρατείες ενημέρωσης σχεδιάζει η ΕΚΤ
Ψηφιακό ευρώ: Πώς θα αλλάξει τις καθημερινές συναλλαγές - Το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΚΤ και η πιλοτική εφαρμογή το 2027
δούκας
Χάρης Δούκας: Το πλήρες πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι
Ο Χάρης Δούκας παρουσίασε το εκτενές πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αθηναίων για τα παιδιά
Χάρης Δούκας: Το πλήρες πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι
νεα
Μυστήριο κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης: Ομάδες ατόμων εισβάλλουν στο αποχετευτικό δίκτυο
Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Γιατί ομάδες ατόμων μπαινοβγαίνουν στους υπονόμους του Μπρούκλιν
Μυστήριο κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης: Ομάδες ατόμων εισβάλλουν στο αποχετευτικό δίκτυο
Άνδρας μετράει χρήματα και ευρώ με τα χέρια του
Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%
Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα
Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%