Στη δημοσιότητα η πρώτη έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Τι αναφέρεται σχετικά με τη γεωγραφική διασπορά του ιού

Σημαντικά επιδημιολογικά δεδομένα καταγράφονται στην πρώτη έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19.

Συγκεκριμένα, από τα 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας η συντριπτική πλειονότητα αφορά Ελληνες (95,4%). Οι άνδρες (53.5%) είναι περισσότεροι σε σύγκριση με τις γυναίκες (46.5%), ενώ η πλειονότητα των κρουσμάτων (50.7%) ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών.

Η  ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει τα αμέσως περισσότερα κρούσματα είναι αυτή των 18-39 ετών (24.2%), ενω ακολουθούν οι άνω των 65 ετών (20.7%) και οι 0-17 χρονών (4.4%).

Πίνακας ΕΟΔΥ


Από την αρχή της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 117 (23.6%) κρούσματα με νοσηλεία σε νοσοκομείο, από τα οποία 26 (22.2%) διασωληνώθηκαν, ενώ 10 ασθενεις κατέληξαν. Παραμένουν σε νοσηλεία  90 ασθενείς, εκ των οποίων 20 (22.2%) έχουν διασωληνωθεί. Από το σύνολο των νοσηλειών η πλειονότητα αφορά άνδρες (54.7%), ηλικίας άνω των 65 ετών (47.9%). Παράλληλα, μέχρι σήμερα 19 συμπολίτες μας έχουν λάβει εξιτήριο από νοσοκομείο (16.2%).

Η γεωγραφική κατανομή της νόσου δείχνει ότι οι περισσότερες διαγνώσεις Covid-19 αφορούν κατοίκους της Αττικής (249), ακολουθεί η Ηλεία (41), η Καστοριά (13), η Θεσσαλονίκη (10), η Αχαϊα (9), η Ζάκυνθος (5), το Ηράκλειο (4), η Κοζάνη (4), η Πιερία (3), ο Εβρος (2), τα Ιωάννινα (2), η Μεσσηνία (2) και η Αρκαδία, η Εύβοια, η Λάρισα και η Μυτιλήνη με ένα κρούσμα η κάθε μία. Επιπλέον 147 περιπτώσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Από τα 7.172 δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά) περίπου το 7% είναι θετικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
«Δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση από το υπουργείο Παιδείας»: Σε απόγνωση υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2025 για το ερώτημα Α1 της Βιολογίας
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
θεσσσσ
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας
Εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές στον δρόμο: Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας
ΥΠΑΙΘΑ
Καβάλα 2025: Συνθήκες ντροπής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Αμίαντος, καύσωνας και... σπασμένες καρέκλες
Χωρίς αυτόνομο προϋπολογισμό, χωρίς θέρμανση ή ψύξη, με ανύπαρκτη συντήρηση και επικίνδους χώρους, οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Καβάλας...
Καβάλα 2025: Συνθήκες ντροπής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Αμίαντος, καύσωνας και... σπασμένες καρέκλες
anergia-elstat.jpg
ΟΙΕΛΕ: Μισθωτοί σε φτώχεια, κέρδη στις ελίτ – Η έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα
Έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Εργασία χωρίς αντίκρισμα – Η ΟΙΕΛΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για φτώχεια, ανισότητες και κοινωνική αποσταθεροποίηση
ΟΙΕΛΕ: Μισθωτοί σε φτώχεια, κέρδη στις ελίτ – Η έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα