ekklisia
Η Ιερά Σύνοδος Κρήτης αποφάσισε οι λειτουργίες να τελούνται χωρίς εκκλησιαζόμενους, ενώ προτείνει την αναβολή βαπτίσεων και γάμων

Χωρίς τη συμμετοχή εκκλησιαζόμενων θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες στην Κρήτη σε όλους τους ναούς, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος, επισημαίνει ότι καθοριστική συμβολή στην αναστολή της διασποράς αυτής της πανδημίας, εκτός των άλλων, έχει η αποφυγή συγχρωτισμού ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, είναι χρέος όλων μας, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» καλώντας τούς πιστούς κάθε ηλικίας, να απέχουν, για όσο χρόνο κριθεί απαραίτητο, από κάθε συνωστισμό.

«Ας σκεφτούμε τούς αδελφούς μας εκείνους πού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ας τούς προστατεύσουμε από τη δοκιμασία της νόσου. Μη γίνουμε εμείς φορέας, η αιτία της δικής τους ασθένειας. Αυτό δεν το θέλει ὁ Χριστός. Εκείνος μας έδωσε το δώρο της ζωής και οφείλουμε να το προστατεύσουμε», αναφέρουν οι Κρήτες ιεράρχες, τονίζοντας πως τις Κυριακές θα τελείται η Θεία Λειτουργία, από τις 7.00 ως τις 8.30 πμ, με τη δυνατότητα παρακολούθησης των Ιερών Ακολουθιών από τα σπίτια.

Επίσης, βαπτίσεις και γάμοι προτείνεται να αναβάλλονται, ενώ για έκτακτες περιπτώσεις, όπως κηδείες, θα τελούνται μόνο αυστηρά με τη συμμετοχή της οικογένειας.

Απαγορεύονται παντελώς όλες οι εκδηλώσεις και συναθροίσεις σε εκκλησιαστικούς χώρους, διότι «ο κορονοϊός, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να βρίσκει ασθενείς και ηλικιωμένους σε σωματική αδυναμία», όπως αναφέρουν οι ιεράρχες.

Τέλος, η Τοπική Εκκλησία ευχαριστεί και προσεύχεται για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους λειτουργούς και τους επαγγελματίες υγείας, τους εθελοντές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, για την ενδυνάμωσή τους, όπως αναφέρει, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Καλεί δε τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, υπενθυμίζοντας πως «είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να τηρούμε τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την προστασία μας από τον κορονοϊό και να σταθούμε υπεύθυνα μπροστά σ᾽ αυτή την πανδημία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα