Thumbnail
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο - Αναλυτική πρόγνωση

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενισχυμένους ανέμους βορείων κυρίως διευθύνσεων και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τσικνοπέμπτη.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική ενίσχυση στα 7 μποφόρ, ενώ ενδεχομένως τοπικά να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι και από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron.jpg
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Το κοινό υποδέχθηκε θερμά τον σημαντικό καλλιτέχνη και την ιστορική μπάντα του σε μία σπάνια ζωντανή εμφάνιση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις
«Είστε έτοιμοι να παραδώσετε άρον άρον το κτίριο του 99ου Νηπιαγωγείου Αθηνών στους ιδιοκτήτες του» - Η επιστολή γονέων των μαθητών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις