Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για έντεκα ληστείες στην Αττική
Χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι διέπραττε ληστείες σε πρατήρια και περίπτερα από όπου αφαίρεσε χιλιάδες ευρώ

Για σειρά ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνελήφθη 29χρονος αστυφύλακας, σήμερα, Πέμπτη 13/2. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αγία Παρασκευή. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λίγο πριν τη σύλληψή του είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε περίπου 4.400 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός και τρία δίκυκλα, καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες.

Ο συλληφθείς κατετάγη στην αστυνομία το 2011, υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ σε περιοχή της Αττικής και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

σχετικά άρθρα