Μετανάστης θύμα επίθεσης
Απειλές και πυροβολισμοί σε εργάτες γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους

Μετανάστες εργάτες γης πυροβόλησε ο εργοδότης τους το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Μαραθώνα, ως απάντηση στο αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει. Η νέα δολοφονική απόπειρα, αυτή τη φορά με καραμπίνα έγινε σε βάρος τριών Ινδών εργατών, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι μετανάστες εργάτες εργάζονται σε κτήμα και όπως καταγγέλλουν, όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, το αφεντικό άρχισε να πυροβολεί στον αέρα! Η αντίδραση των εργατών ήταν να τρέξουν για να καλυφθούν στο σπίτι τους, όπου το αφεντικό τους ακολούθησε, ανοίγοντας πυρ κατά βούληση. Το αποτέλεσμα ήταν τραυματισμοί στα πόδια, ακόμα και στο λαιμό από τα σκάγια της καραμπίνας.

Την καταγγελία για το περιστατικό που θυμίζει τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μανωλάδα, έκαναν οι ίδιοι οι μετανάστες στην αστυνομία, ενώ ο ...πιστολέρο εργοδότης κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Σαν να μην έφταναν οι πυροβολισμοί και η απίστευτη εργοδοτική βία, οι μετανάστες εργάτες σημείωναν ότι μετά το περιστατικό συγγενείς του αφεντικού τους  τηλεφωνούν και τους απειλούν ότι θα πάθουν χειρότερα αν τολμήσουν να καταθέσουν μήνυση!

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα μέλη του Συνδικάτου Τροφίμων, που βρέθηκαν στο πλευρό των εργατών, ο συγκεκριμένος εργοδότης συνηθίζει να προσλαμβάνει αλλοδαπούς εργαζόμενους και να μην τους πληρώνει, ενώ τέτοια επεισόδια έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Όριο δεν έχει η εργοδοτική ασυδοσία!

Κλιμάκιο

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στην περιοχή, όπου συναντήθηκε και μίλησε με εκατοντάδες από τους μετανάστες εργάτες γης, που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και μένουν σε παραπήγματα, μέσα στα κτήματα που τους παραχωρεί η εργοδοσία. Με την οργή τους να ξεχειλίζει, κατήγγειλαν κάμποσα περιστατικά εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Η κανονικότητα της ανάπτυξης περνάει από σκάγια, καραμπίνες και σφαίρες. Περνάει στην κυριολεξία από το αίμα των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς που δέχθηκε μετανάστης εργάτης γης στην περιοχή του Μαραθώνα, από τον εργοδότη του, όταν πήγε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.

Η τροχιά "της ανάπτυξης για όλους" και "της κανονικότητας", που η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει, περνάει από την απληρωσιά, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση, στη λογική του "σήμερα δουλεύεις και αύριο όχι". Στην Ελλάδα των αγωγών και της ενεργειακής αναβάθμισης χωράνε προφανώς και τα σκάγια του εργοδότη.

Στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και όλης της Ανατολικής Αττικής απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης. Ζουν σε άθλιες συνθήκες σε παραπήγματα, σε χωράφια, χωρίς θέρμανση, με νερό από γεωτρήσεις, χωρίς πολλές φορές ρεύμα. Χωρίς δηλαδή στοιχειώδεις υποδομές για να ζει ένας άνθρωπος. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που μετράει 5 νεκρούς μετανάστες σε λιγότερο από ένα μήνα λόγω αναθυμιάσεων από θερμαντικά σώματα. Ζούμε ένα έγκλημα διαρκείας στους εργαζόμενους, που σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και σφαίρες από τους σύγχρονους "τσιφλικάδες" εργοδότες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μας γυρνάει χρόνια πίσω. Είναι η πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένες και διαχρονικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, ενωμένοι μπορούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Να διεκδικήσουν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, να έχουν υγιείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με σύγχρονες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα