12χρονοι και 16χρονος μεταξύ των δραστών που ξέθαψαν νεκρή στη Μεσσηνία
Τα τρία παιδιά, μαζί με έναν 21χρονο, βεβήλωσαν τάφους σε κοινότητα της Καλαμάτας και ξέθαψαν νεκρή

Δύο 12χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 21χρονος βεβήλωσαν τελικά τους τάφους στην κοινότητα Πλατύ στη Μεσσηνία. Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή της μνήμης νεκρού.

Οι δράστες στις 16 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, είχαν προκαλέσει καταστροφές σε τάφους στο νεκροταφείο στο Πλατύ και είχαν ξεθάψει ακόμα και μια νεκρή τοποθετώντας τη σορό της δίπλα στον τάφο. 

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε κάτοικος του χωριού που πήγε στον τάφο συγγενή του και σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη των νεαρών δραστών όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την ΟΠΚΕ πριν δύο ημέρες ο 21χρονος για 13 κλοπές σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας, οπότε και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της μακάβριας αυτής υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και προσβολής μνήμης νεκρού σε Δημοτικό Κοιμητήριο, που είχε γίνει την 16.12.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, 21χρονου και τριών (3) ανηλίκων, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού.

Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές, σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας

Όπως αναφέρει στο newsit.gr o πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, για τις εφιαλτικές εικόνες είχε ενημερωθεί με επιστολή μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Εμένα αυτό που με ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να εξιχνιαστεί η ιστορία που πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλο σοκ. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο κοιμητήριο και να βλέπεις όλα αυτά τα χάλια;

Πραγματικά απορώ που βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν όλα αυτά και ειδικά να βγάλουν τη νεκρή από τον τάφο της. Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές».

Σχετικά με τα όσα είχαν διαδραματιστεί την ημέρα εκείνη στο χώρο του κοιμητήριο ο πρόεδρος είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον υπουργό:

«Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν».

σχετικά άρθρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής, σήμερα 24/2- Οχι στους αυθαίρετους αποκλεισμούς εκπαιδευτικών
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής, σήμερα 24/2- Οχι στους αυθαίρετους αποκλεισμούς εκπαιδευτικών
Να δοθεί επαρκής παράταση στις αιτήσεις για διορισμό- ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής, σήμερα 24/2- Οχι στους αυθαίρετους αποκλεισμούς εκπαιδευτικών