Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Στο εδώλιο έξι άτομα
Οι έξι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του 33χρονου ακτιβιστή

Έξι συνολικά άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για μετρά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Σεπτέμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, το μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Οι έξι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 

Οι δικαστές του συμβουλίου υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Θα κρεμάσω το κεφάλι σου από το μπαλκόνι» - Ηλικιωμένοι δέχονται αλλεπάλληλες απειλητικές κλήσεις με στόχο να φοβηθούν και να παραδώσουν χρήματα
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη